Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Spisar  (läst 1197 gånger)

ojkooj

 • Inlägg: 97
 • 2 Brahma
  • -
Spisar
« skrivet: 19 feb-18 kl 20:13 »
Hallo!

Jag är på jakt efter en riktigt bra spis. Egentligen hör frågan hemma på andra forum kanske men vi alternativare är ju lite klurigare än de på familjeliv tex så om nån har hittat spisen no1 så ge mig tips!

Sambon är inne på en sån gammal med vanliga bruna höjda plattor. För mig spelar driftsäkerheten störst roll och har därför kollat efter kombo el/ved. Men de är så dyra ju.... 

Pls/ Johan

Postat med Alternativ.nu´s app


torbjorn

 • Inlägg: 12233
  • Medelpad
SV: Spisar
« Svar #1 skrivet: 19 feb-18 kl 22:56 »
Kombinerade el- och vedspisar blir sällan bra, det blir en kompromiss av samma slag som att skaffa en schweizisk armékniv istället för en riktig verktygslåda.
Bättre att ha dem var för sig, och välja en elspis med standardmått så den är lätt att byta ut om det behövs. Om du har tillgång till trefasström, så välj en spis med 400 V elementspänning. Den ger jämnare belastning på faserna än en 230 V -spis, alltså mindre risk för varmgång i elinstallationen och mindre risk att ojämn belastning gör att man knäcker huvudsäkringar vid olämpligast möjliga tillfälle.

Själv är bäste dräng

 • Inlägg: 11624
  • Östergötland
SV: Spisar
« Svar #2 skrivet: 19 feb-18 kl 23:21 »
Sedan vi stoppade in en spis med extra bredd kommer det inte in någon med standardbredd här. Stor ugn, gärna med varmluftfunktion och bra digital termostat är målet här. När det gäller plattorna så är det också på önskelistan en riktigt kraftig platta och åtminstone en som går att få ner lågt i temp. Brodern har induktionsplattor och de är det både kräm i och bra kontroll på.

Jaerven

 • Inlägg: 3
  • Norrbotten
SV: Spisar
« Svar #3 skrivet: 25 feb-19 kl 16:57 »
Har man skaffat ångugn efter mikrougnen så nu kör vi med 2 ugnar. Vilken succe att möra kött eller ångkoka utan urlakning av grönsaker. Toppen - toppen!!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

213 gäster, 2 användare
alternaiv, Jalbertsson

* Forum

* Om tidningen Åter- Superbra tidning, väldigt intressanta artiklar.
/ Jimmy

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser