Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Att göra ”bröd” på rester- eller falska ”rieska”  (läst 3372 gånger)

lauralisa

  • Inlägg: 156
    • -
Här kommer ett tips på ett enkelt recept för att göra en slags flatbröd på rester, fritt efter detta recept (på finska): https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/17833/Ihana%20laiskan%20äidin%20rieska/

Rieska är ett finskt tunnare segt jästbröd som vanligtvis bakas på potatis eller potatismos. Jättegott är det. Detta är en fuskvariant på rieska som inte behöver jäst, knådas eller bakas:

4 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2-4 dl gröt/kokt ris/potatismos eller kokt potatis som skalas och mosad med gaffel
Salt, 1 tsk

Blanda ihop till jämn smet och häll ut på ett bakplåtspapper i långpanna. Grädda ca 30 min i 200 grader varmluftsugn. Klipp i bitar när den svalnat lite och servera ljummen med smör/margarin att bre på. Mer behövs inte.
Mina barn älskar det här ”brödet”. Lite större barn kan säkert göra det själv som mellanmål.
Om man anar vart man vill, kan man färdas dit man ska.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

596 gäster, 4 användare (1 dolda)
Lasse-hatten, torbjorn, eriksjos

* Forum

* Om tidningen Åter



- Denna tidning snubblade jag över redan 2002 typ, det bästa att lära sig de mästa. Varje person i detta avlånga land borde läsa denna. Butiker borde ta in dessa... älskar denna tidning. Köpte förut mycket böcker i butiken för många år sedan, men dom kom bort, syrakulturen , ost till husbehov och en del andra.
/ Anna-karin A

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser