Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  regler för köttförsäljning  (läst 13823 gånger)

bo_i_dala

  • Inlägg: 1042
SV: regler för köttförsäljning
« Svar #20 skrivet: 28 maj-16 kl 17:03 »
Hej!
Sälj lammen tidigt och ingå ett skötselavtal med den nye ägaren- sedan hjälper du denne att slakta och stycka hans får. Kan såvitt jag förstår inte vara olagligt.

MVH/ Bo

boonzo

  • Inlägg: 73
    • Gästrikland
SV: regler för köttförsäljning
« Svar #21 skrivet: 24 mar-20 kl 14:14 »
Gör ett litet tråd lyft här då jag satt och planerade rent allmänt över det kommande lilla får stalls bygget som ska göras här hemma och ramlade över denna länk angående primärproducenter vid köttförsäljning:

https://www.lansstyrelsen.se/gavleborg/om-oss/nyheter-och-press/nyheter/nyheter---gavleborg/2019-03-14-viktigt-att-registrera-sig-som-primarproducent-av-livsmedel-och-eller-foderforetagare.html

Så till frågan, jag antar att man lär registrera sig även vid liten försäljning nu alltså? För 4 år sedan då vi slaktade 4-7 djur per år och sålde köttlådor så sa dem att de inte behövdes registreras som primärproducent i sådan liten skala. Men det har nu ändras? Och ser även att man ska vara registrerad för att vara foderföretagare om man ger dem hö ifrån egen åker? ??? Någon som har mer koll på detta? Vi planerar att ha drygt 10 tackor på sin höjd där vi tänkt skicka lammen på slakt varje år, och man vill ju att allt ska gå rätt till.

skogaliten

  • Inlägg: 1308
    • -
SV: regler för köttförsäljning
« Svar #22 skrivet: 24 mar-20 kl 16:00 »
Gör ett litet tråd lyft här då jag satt och planerade rent allmänt över det kommande lilla får stalls bygget som ska göras här hemma och ramlade över denna länk angående primärproducenter vid köttförsäljning:

https://www.lansstyrelsen.se/gavleborg/om-oss/nyheter-och-press/nyheter/nyheter---gavleborg/2019-03-14-viktigt-att-registrera-sig-som-primarproducent-av-livsmedel-och-eller-foderforetagare.html

Så till frågan, jag antar att man lär registrera sig även vid liten försäljning nu alltså? För 4 år sedan då vi slaktade 4-7 djur per år och sålde köttlådor så sa dem att de inte behövdes registreras som primärproducent i sådan liten skala. Men det har nu ändras? Och ser även att man ska vara registrerad för att vara foderföretagare om man ger dem hö ifrån egen åker? ??? Någon som har mer koll på detta? Vi planerar att ha drygt 10 tackor på sin höjd där vi tänkt skicka lammen på slakt varje år, och man vill ju att allt ska gå rätt till.

Ja. på båda frågorna.

Och de köttlådor som säljs, måste komma från ett godkänt slakteri. Det finns numera en hel del mindre slakterier/gårdslakterier som kan ombesörja legoslakt, med lite olika upplägg.

Att slakta hemma, utan godkänt gårdsslakteri, och sedan sälja är förbjudet.

Allt handlar om att ha smittskyddskontroll i livsmedelskedjan.

boonzo

  • Inlägg: 73
    • Gästrikland
SV: regler för köttförsäljning
« Svar #23 skrivet: 25 mar-20 kl 11:23 »
Tack så mycket för svar.
Då är det bara att skriva in sig sen när det är dags :)

Vi slaktar inte hemma utan körde tidigare djuren till https://vinnersjogardsslakteri.wordpress.com/ och körde sedan lådorna direkt till kund.
Vi har även haft att göra med http://www.egarden.se/ och tycker att båda aktörerna är bra så vi får helt enkelt fortsätta där vi slutade sist med skillnaden att vi får se till att registrera oss först den här gången.

Tack!

Kalla

  • Inlägg: 80
    • Jämtland
SV: regler för köttförsäljning
« Svar #24 skrivet: 24 aug-21 kl 07:01 »
Och ser även att man ska vara registrerad för att vara foderföretagare om man ger dem hö ifrån egen åker?

"Du behöver inte vara registrerad om
hela din foderverksamhet på ditt lantbruk tillhandahåller max 10 ton foder torrsubstans (cirka 5 hektar bete) per år till andra lantbrukare inom en radie på 50 kilometer"

https://jordbruksverket.se/djur/foder-och-produkter-fran-djur/foder/producera-och-hantera-foder-pa-lantbruk-och-annan-primarproduktion

George Donets

  • Inlägg: 7
SV: regler för köttförsäljning
« Svar #25 skrivet: 09 sep-21 kl 02:47 »
Vi har sålt någon älg när det blivit fullt i alla frysar, brukar ta 100:-/kg färdigstyckat och då endast hel eller halv älg, slaktad 50:-/kg
liksom valet av tjänster boka direkt. rabatt med tidskrifter återställer dina recept- och avbokningsproblem.
« Senast ändrad: 09 sep-21 kl 17:14 av George Donets »

Tiomilaskogen

  • Inlägg: 365
    • Dalarna
SV: regler för köttförsäljning
« Svar #26 skrivet: 09 sep-21 kl 10:11 »
Dina kunder får väl se till att vara på plats när du kommer från slakteriet med återtaget.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

798 gäster, 1 användare (1 dolda)

* Forum

* Om tidningen Åter



- Makalöst mysig och lärorik tidning för en som tycker om återbruk och självhushållning!
/ PW

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser