Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Uppland Inneboende på gård i Uppland  (läst 305 gånger)

Lugnebergagård

  • Inlägg: 255
    • Uppland
Uppland Inneboende på gård i Uppland
« skrivet: 01 jul-24 kl 13:13 »
Pga skilsmässa står jag med gård, heltidsjobb och 3st barn på heltid. Behöver avlastning samtidigt som jag har gott om plats. Vet inte riktigt vad det här kommer att ge, men vi testar!

Det är en ganska stor gård på 52ha med två stora boningshus där bara ett är beboeligt. Jag bedrivet inget jordbruk och äger ingen traktor. Har en redskapsbärare med vagn dock. Vill du ha djur och liknande finns omkring 7 hektar väldigt fin betesmark med ängar och skogsholmar som tillhör gården, det går att använda hela eller delar av den. Det finns även obrukade åkrar och skog som hör till. Gården är belägen ca 30min med bil norr om Uppsala. Det går även bussar och busshållplatsen ligger ca 5min promenad från huset. Gården har fiber indragen och väl utbyggt wifi som sträcker sig över merparten av gårdscentrum. Det finns även motionsspår och pistade skidspår precis invid gården.

Standarden på boendet i det beboeliga huset är gammalt men okej, bilder finns. Du får ett eget rum på övervåningen. Husen värms upp med en vedpanna i källaren. Det går åt mycket ved på vintern så vi får hjälpas åt med att elda.

Det finns ett större växthus och nästan oändligt med utrymme för odling, djur och annat inom alternativliv som du kan aktivera dig med. Jag har väldigt mycket verktyg och annat som du får använda.

Hyran tänker jag mig 4000kr inklusive mat. Indexuppräkning en gång per år. Det ingår även att du får hjälpa till med gårdens och hushållets skötsel, matlagning, klippa gräs, ved, snöskottning osv. Att vi hjälps åt med det, omfattning får vi komma överens om. Jag behöver även hjälp med att hämta på dagis två dagar i veckan. Du får så länge du bor på gården tillgång till de abonnemang på olika streaming-tjänster och sådant jag har. Du får ett eget rum av normal-storlek i huset. Har du körkort kan du få låna bil för enklare ärenden mot att du tankar den då och då. Du får använda gårdens byggnader och marker för egna djur och odlingar. Men du är själv ansvarig för deras skötsel och alla kostnader däromkring. Självklart kan jag hjälpa till då och då, men det är viktigt att du vet att du är huvudansvarig för de projekt du startar.

Vi som bor på gården är Pappa 43år ingenjör till yrket. 3st barn F11, F8, P4 samt två katter. Vi lever ett väldigt harmoniskt och kärleksfullt liv utan konflikter och det går bra för barnen i skola. Inga särskilda behov. De hjälper även till hemma.

Om dig. Tänker mig att du söker dig ut på landet för att du är intresserad av det livet. Du ska vara normalt ordningsam, vara medveten om och acceptera att livet på landet inte är en lägenhet inne i stan, dricka måttfullt och ha ett milt sinne. Du ska vara normal kort och gott.
« Senast ändrad: 01 jul-24 kl 13:18 av Lugnebergagård »


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

497 gäster, 3 användare
lauralisa, peterm, Sundance

* Forum

* Om tidningen Åter- Fantastisk tidning, börjat prenumerera nu xoxo
/Robbin

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser