Det räcker att nässlorna legat i solen en varm eftermiddag, eller ett dygn under tak vid dåligt väder. Då slutar nässlorna att brännas, och blir lite slaka och lättare att äta. Även kaniner och andra djur kan äta nässlor så.
Passa på att torka inför vintern också, jag tycker att det lättaste är att torka i buntar, max 4-5 cm i diameter, som man hänger uppochner som när man torkar kryddväxter. Om de är väldigt saftspända kan man sätta en pinne i mitten, så att det blir mer luft i bunten. Den ska torka snabbt, annars kan den börja mögla. När den torkat kan man hacka/krossa nässlorna och lägga i lufttät o ljustät burk. Om man skördar regelbundet växer det upp fina nässlor under hela säsongen, som man kan använda både till sig själv och djuren, och nässlorna går inte i blom, utan håller sig fint ungefär där de står. Har man dem på/nära tomten vill man inte att de blommar, då sprider de sig överallt. Detsamma kan man göra med kirskål och älggräs bl a. Kvickrot är också bra att ge, såväl färsk som torkad. När ogräset passerat en djurmage kan det inte växa igen, om det inte är frön med.