Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Stort lamm som knorrar och låter  (läst 668 gånger)

Maria nyckelpiga

  • Inlägg: 71
    • Västerbotten
Stort lamm som knorrar och låter
« skrivet: 27 apr-10 kl 23:24 »
I förrgår natt föddes ett  stort och fint bagglamm hos oss. Han var först i en kull av två och verkar vara favoriten för mammatackan (hon är inte dum mot lillasystern, bara lite mer nonchalant). Idag har det varit nya lamningar, så jag har varit rätt mycket i fårstallet och märkte då att bagglammet "låter" nästan hela tiden när han ligger och vilar. Någon gång låter han även när han är uppe på benen, men långtifrån hela tiden. När han somnat är han alldeles tyst.
Ett tag blev jag orolig för att han har fått lunginflammation eller något sånt, men det rosslar inte. Låter mer som om han stönar lite för varje andetag? Är det någon som varit med om detta eller har någon teori om vad det kan bero på?
Han är pigg och alert, studsar på alla fyra och tvingade mig att stänga av lamningsboxen mot foderbordet nu ikväll efter att han hoppat upp på det flera gånger  ;D


MVH
Pigan

Ulla Krull

  • Inlägg: 325
SV: Stort lamm som knorrar och låter
« Svar #1 skrivet: 28 apr-10 kl 16:40 »
Enda gången jag har varit med om något liknade så visade det sig när lammet var ca 2-3 dygn att han inte hade någon analöppning.
Stönandena berodde troligen på magont  :'(

Men din låter ju pigg så han kanske bara har det som ett ticks  ;)

 

Maria nyckelpiga

  • Inlägg: 71
    • Västerbotten
SV: Stort lamm som knorrar och låter
« Svar #2 skrivet: 28 apr-10 kl 21:28 »
 :o OJ! Kände att jag vill rusa direkt dit och kolla om han har analöppning  :-\
Tyvärr måste jag vänta på att gubben ska komma hem efter hämtning av sonen, eftersom treåriga lillasyster ligger och sover nu.
Jag får försöka intala mig att lammet redan borde ha blivit dåligt om något sådant fattas honom... han har fortsatt att "rejsa" runt i lamningsboxen idag och verkar långtifrån sjuk eller medtagen, men låter, det gör han fortfarande  ;)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Hittade den tidning hemma hos en vän. Fångade mitt intresse och jag uppskattade den bredd av artiklar. Har själv nu påbörjat en prenumeration
/Martin

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser