Parasitstrategier i betesmarkan
Problemställningen kring utvecklingen av resistent inälvsmask i djuren och på betesfältet komma att bli ett allt större och alvarligare problem. En bra och ansvarsfull parasitstrategi är nödvändig i den moderna djurhållningen.
Startdatum 2010-02-27
Starttid 10:00
Anmälan senast 2010-02-22
Innehåll Dag 1: Vad är parasitter? Deltagaren uppnår kunskap till vanligt förkomna hos husdjuren, parasiternas livscykel och mellanvärdar
Dag 2: Parasitbekämpning. Deltagaren uppnår kunskap till traditionell parasitbekämpning, och faran för at denna utvecklar resistens i parasitpopulationen. Deltagaren uppnår kännedom till moderne parasitbekämpning med skiftesbete, delvis behandling af djurgruppen eller målriktad bekämpning.
Dag 3: Planering och problemlösning. Deltagaren uppnår kunskap till planering som syftar på begränsat utveckling av resistente parasitter i husdjurhållningen, och genom casestudys diskuteras olika möjliga problemlösningar.
Målgrupp och förkunskaper: Alla som håller, passar eller överväger att köpa djur. Målgrupp är heltids, deltids- eller fritidsjordbrukare, markägaren och djurägare (t.ex. hästägare) som har inflytande över marken och dess skötsel
Kursmål: Deltagaren uppnår kunskap till parasitstrategier
Övrig info: Kursen är planerad som en kurs på 3 mötesdagar och sammanlagt 12 lektioner. Kursen genomförs med minst 10 deltagare. Det finns olika teoretiska uppgifter att deltagaren måste lösa i form av till exempel utarbetandet av en parasitstrategi. Inbäddade i undervisningen kursen diskussion om deltagarnas individuella problem och utmaningar. Kostnaden för deltagaren är SEK 1 000 (exkl. moms och matkostnad). Aktiviteten är delfinansierad med EU-medel via Länsstyrelsen i Skåne. Vill du ha information om kursen, kontakta instruktör cand. agro. Jeanette Johnsen på tel. 076-1999222 eller e-post jj@vallhund.se. Mer information:
www.vallhund.se Plats Enligt överenskommelse , Skåne
Kostnad 1000 SEK exkl. moms
Mer information
www.kompass.lrf.se kurskod 8692
Aktiviteten är delfinansierad med EU-medel via Länsstyrelsen i Skåne län.