Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  creme fraiche, smetana, hur?  (läst 4012 gånger)

Mata

  • Inlägg: 1706
    • Södermanland
creme fraiche, smetana, hur?
« skrivet: 07 aug-08 kl 19:29 »
Hur gör man?

tolle

  • Inlägg: 114
  • live and let live
SV: creme fraiche, smetana, hur?
« Svar #1 skrivet: 07 aug-08 kl 22:32 »
Det är väl bara att syra grädde ???
Hellre mångfald än enfald.

Mata

  • Inlägg: 1706
    • Södermanland
SV: creme fraiche, smetana, hur?
« Svar #2 skrivet: 08 aug-08 kl 18:11 »
Det finns ganska många olika metoder och recept, men jag skulle vilja höra från någon som själv gör det och hur det blir.

suggemor

  • Inlägg: 9
SV: creme fraiche, smetana, hur?
« Svar #3 skrivet: 08 aug-08 kl 21:41 »
jag brukar sätta grädde varmt så den syrar sig sedan använder jag den som creme fraich och jag tycker det blir bra

 

Mata

  • Inlägg: 1706
    • Södermanland
SV: creme fraiche, smetana, hur?
« Svar #4 skrivet: 18 aug-08 kl 20:14 »
Men i creme fraiche är det ju yoghurtkultur. Om man sätter grädde bara så där så blir det väl mer filmjölksmak, eller?
Och den blir väl rätt tjock.
Jag tänkte att man kanske skulle göra som när man gör yoghurt, men med mycket grädde. Hur låter det?
Sen kanske man skulle pastörisera grädden innan också...?
Ja, det är väl bara och testa då...

suggemor

  • Inlägg: 9
SV: creme fraiche, smetana, hur?
« Svar #5 skrivet: 20 aug-08 kl 20:17 »
jag brukar göra filmjölk också  men tycker att när jag gör på grädde blir smaken mildare, ja den blir tjock men jag brukar vispa upp den lite vilket jag tycker fungerar bra jag har aldrig använt yoghurt kultur så det vet jag inget om men blir det bra så skriv det.

Gruff

  • Inlägg: 4550
    • Östergötland
    • Caprifool
SV: creme fraiche, smetana, hur?
« Svar #6 skrivet: 23 aug-08 kl 01:33 »
Den getgrädden jag syrar till smör blir tjock som rörd creme fraische (hur fan stavar man?)  :-[

Vurre

  • Inlägg: 1972
SV: creme fraiche, smetana, hur?
« Svar #7 skrivet: 23 aug-08 kl 10:52 »
Den getgrädden jag syrar till smör blir tjock som rörd creme fraische (hur fan stavar man?)  :-[

fräskräm
snus? vad är priset på en pris?

Gruff

  • Inlägg: 4550
    • Östergötland
    • Caprifool
SV: creme fraiche, smetana, hur?
« Svar #8 skrivet: 23 aug-08 kl 13:30 »
Ja just det!  ::)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

438 gäster, 1 användare
Gabrielelale

* Forum

* Om tidningen Åter



- Enormt intressant tidning. Vill köpa tidningar från 2012 men dom är slut, så hur får man tag på dom?
/Tina

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser