Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  recept på krusbärs och svartvinbärsbladssaft  (läst 5626 gånger)

papputten

  • Inlägg: 23
    • Södermanland
recept på krusbärs och svartvinbärsbladssaft
« skrivet: 14 aug-07 kl 12:15 »
hej, jag behöver fort ett recept på krusbärs och svartvinbärsbladssaft innan bären förstörs.
jag har letat och hittar inget recept med krusbär och svartvinbärsblad, skulle gärna vilja ha det.
eller kan man göra saft med vitvinbärsblad också? trevlig forum det här är föresten :)
« Senast ändrad: 14 aug-07 kl 12:16 av papputten »

Hus-Modern

  • Inlägg: 14
    • Hus-Modern
Re:recept på krusbärs och svartvinbärsbladssaft
« Svar #1 skrivet: 14 aug-07 kl 14:21 »
Svartvinbärsblads saft
2 l svartvinbärsblad
2 l vatten
2 kg socker
3 citroner
50 g citronsyra

Skölj bladen och lägg dem i en rostfri hink. Koka en lag av socker och vatten. Häll den het över bladen. Skala citronerna med en potatisskalare. Tillsätt skal och saft av citronerna. Tillsätt citronsyran. Rör om allt och låt stå kallt i 5 dagar. Sila saften och häll upp på flaskor.

Svartvinbärsdricka (med bär och blad)
2 liter svartvinbär
3 liter vinbärsblad
8 liter vatten

Häll allt i en stor kastrull. Koka upp och låt koka i 10 min.
Sila av drickan och tillsätt 8-9 dl socker (ej per liter dricka utan totalt).

Häll upp på flaskor. Denna dricka har begränsad hållbarhet, rekomernderas att frysas. God som frukostjuice eller som måltidsdryck.  
(Spädes ej eller ev lite)

Syltning, saftning och bakning.

Våmhuskullan

  • Inlägg: 1519
    • -
Re:recept på krusbärs och svartvinbärsbladssaft
« Svar #2 skrivet: 14 aug-07 kl 14:25 »
Citera
Svartvinbärsdricka (med bär och blad)
2 liter svartvinbär
3 liter vinbärsblad
8 liter vatten

Häll allt i en stor kastrull. Koka upp och låt koka i 10 min.
Sila av drickan och tillsätt 8-9 dl socker (ej per liter dricka utan totalt).

Häll upp på flaskor. Denna dricka har begränsad hållbarhet, rekomernderas att frysas. God som frukostjuice eller som måltidsdryck.  
(Spädes ej eller ev lite)

tillsätter man lite natriumbensoat eller atamon så håller den sig som saften....iallafal har då jag gjort det och det stod ett år utan problem i vanligt skafferi


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

1331 gäster, 1 användare (1 dolda)

* Forum

* Om tidningen Åter



- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser