Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Förbud mot lantraser?  (läst 5204 gånger)

Charlotte

  • Inlägg: 5342
    • -
Re:Förbud mot lantraser?
« Svar #20 skrivet: 23 feb-05 kl 09:01 »
 Detta hittade jag på "nätet" om Hushållningssällskapens historia:
"Hushållningssällskapens ursprungliga syfte var att stimulera till en ökad och rationell livsmedelsproduktion. Detta för att lindra den hungersnöd som rådde i framför allt städerna."
 Så initiativet var väl i sig lovvärt....
 Men att utrota (nästan) de raser som var anpassade för de levnadsförhållanden som rådde och ersätta dem med raser som behövde mer och mer av foder som kunde användas till människoföda för att kunna producera rationellt, var väl kanske lite kortsiktigt...
                         Mvh
                        Charlotte
"He is your friend, your partner, your defender, your dog.
You are his life, his love, his leader. He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion"


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser