Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Matfisk  (läst 1859 gånger)

olof

 • Inlägg: 2716
  • Skåne
  • Min blogg med sökord biodling
Matfisk
« skrivet: 17 feb-05 kl 00:15 »
Är det någon som har något tips om att odla fisk för husbehov? I USA odlar de visst någon sort som heter Tilapia, vet inte om det är något man kan få tag i här.

lilleulv

 • Gäst
Re:Matfisk
« Svar #1 skrivet: 17 feb-05 kl 06:15 »
Hej Ddglf - Tipalia är en afrikansk ciclid (munrugare), som kan köpas i den vanliga zoo-handel. I ett nomal stort akvarie blir den 10- 12 cm. Jag har haft Tilapia i stora 1000 l akvarier tillsammans med vattenskjölpadder, där de blev 20 - 25 cm stora.
Nötvändig vattentemperatur mellan 22- 28 C, så som fisk till att konsumera, är jag säker på, at det koster mera än det smaker.
Lilleulv

 

Jullan

 • Inlägg: 1043
  • Småland
  • Sevedstorp Rådgivning
Re:Matfisk
« Svar #2 skrivet: 21 feb-05 kl 09:31 »
Enklare är väl att bygga en normal fiskdamm och skaffa karp eller ruda att ha i den. Då kan man ha lite större volymer på det hela, och det kräver inte lika mycket resurser som akvariefiskar. Karp och ruda är fiskar som naturligt lever i mindre vattensamlingar (alltså gölar och andra pölar  ;D) och klarar av vårt klimat bara inte vattnet bottenfryser.

Det finns säkert fler fiskar som man kan ha hemma, kolla i en vanlig fiskbok över sveriges fiskar vilka som lever i dammar o dyl här. En fördel är om de är vegetarianer eller i alla fall inte 100% rovfiskar, för är de rovfiskar är det risk för att de käkar upp varandra.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Snubblade över tidningen på biblioteket häromdagen. Blev kvar till stängning och lånade till slut hem sista årgången. Så intressant läsning!
Både jag och min man har saknat en tidning med "mer djup" och mindre gloss. Kul att lära sig mer om intressanta, nödvändiga ämnen.
Även om tidningen är fin...
/Jeanette

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser