Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Innan kylskåp uppfanns, hur förvarade man köttet då?  (läst 2654 gånger)

Kapsyl

  • Inlägg: 88
    • Skåne
SV: Innan kylskåp uppfanns, hur förvarade man köttet då?
« Svar #20 skrivet: 04 maj-25 kl 12:44 »
Färskt kött som inte kunde tas tillvara omedelbart kunde förvaras i en kallkälla en kortare period. Min morfar berättade om en oxe som brutit benet en sommar under 1:a världskriget och som nödslaktats. Det kött som inte konsumerades omedelbart hade hamnat i så stora bitar som möjligt i en kallkälla i väntan på rökning eller nersaltning.

kretslopp

  • Inlägg: 2325
  • mindre gård, nästan självförsörjande, pensionär.
    • Småland
SV: Innan kylskåp uppfanns, hur förvarade man köttet då?
« Svar #21 skrivet: 05 maj-25 kl 18:56 »
Var den nedsänkt under vattnet?
kretslopp


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

1794 gäster, 7 användare (1 dolda)
Hantverkaren, KajsaAnka, simon.arvestrand, Anders Flix, johber, Erik Forsman

* Forum

* Om tidningen Åter



- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser