Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Meningen med en PH mätare vid ystning?  (läst 203 gånger)

Gandalf2

  • Inlägg: 2
    • Övriga världen
Meningen med en PH mätare vid ystning?
« skrivet: 22 mar-21 kl 09:22 »
Hej :)

Jag har en fråga kring PH mätare. Jag ser att dessa blivit nämnda i flera poster kring ystning.

Jag undrar vad man använder en sådan PH-mätare till? Och behöver man en sådan för ystning? Eller är det mest för att kunna göra om samma ost i framtiden?

Jag har sett och läst att en del tar upp och pressar ostmassa vid ett visst PH. Men jag förstår inte riktigt varför. Och varför mäter man PH 24 timmar efteråt, vid det som kallas för slut-PH?

Vad är meningen med det egentligen? :) Är det för att se om osten blivit förstörd eller inte? För man kan väl ändå inte påverka PH så mycket mer efter 24 timmar i alla fall trodde jag?

Tacksam för svar


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

414 gäster, 6 användare (1 dolda)
lasseis, Elias88, ärt, Be, DennisCA

* Forum

* Om tidningen Åter



Bästa tidningen!
/Malin Eklöv

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser