Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Äkta kastanj  (läst 227 gånger)

Henketrädgård

  • Inlägg: 5
    • Skåne
Äkta kastanj
« skrivet: 23 jan-20 kl 22:46 »
Har planerat att plantera ett castanea sativa, äkta kastanj, på en yta som är upphöjd. Jag har grävt ut där jag tänkte plantera och upptäckte då varför det är upphöjt. Tidigare ägare har lagt jord här förmodligen när de har dränerat. Detta innebär att det är rätt mkt alvjord i övre lagret. Jag blandade ner en hink med bokashi och täckte med fermenterat löv. Nu undrar jag dock om det räcker eller om det är dumt att plantera trädet här?

Ett svart får

  • Inlägg: 7960
    • Bohuslän
SV: Äkta kastanj
« Svar #1 skrivet: 23 jan-20 kl 22:49 »
Äkta kastanj är inte speciellt krävande på jord så det går nog bra. Den skickar iväg rötterna dit det den vill ha finns.

 

Henketrädgård

  • Inlägg: 5
    • Skåne
SV: Äkta kastanj
« Svar #2 skrivet: 24 jan-20 kl 22:59 »
Äkta kastanj är inte speciellt krävande på jord så det går nog bra. Den skickar iväg rötterna dit det den vill ha finns.

Så bra, då fortsätter jag enligt plan i vår :)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

328 gäster, 11 användare (1 dolda)
Balder, Lugnebergagård, Samme, byttan, Mim Salabim, Kronhjorten, MystL, Bösahusarn, Banelinjen, Pohja

* Forum

* Om tidningen Åter- Senaste numret (3/19) var verkligen jätteintressant (även om alla brukar vara intressanta). Gillar artiklarna om framtiden och skulle gärna läsa mer om alternativa, positiva framtidsvisioner (det är dags att se något annat än kollapsbaserade domedagsprofetior). Vill också lära mig mer om olika toalettlösningar.
/ Hanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser