Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  grus eller snäckskal till höns  (läst 941 gånger)

Tossefarmors

  • Inlägg: 135
    • Dalsland
grus eller snäckskal till höns
« skrivet: 01 nov-19 kl 18:38 »
Jag måste fråga er hönsägare om ni varit med om att de fått stopp i kvävan då de ätit grus? Jag är i diskussion med en person där jag anser att höns ska ha grus, men vederbörande säger att snäckskal har samma funktion, och att de inte stoppar i kvävan. Men snäckskal ger man ju vid värpning och grus för att krossa maten, är jag helt ute och cyklar? Vill gärna höra hur ni gör?

Skogsvilde

  • Inlägg: 13316
  • Straight forward!
    • -
SV: grus eller snäckskal till höns
« Svar #1 skrivet: 01 nov-19 kl 19:59 »
Jag skulle ge bägge.
Och ja snäckskal är hårda och hjälper till att mala ner maten, men inte lika effektivt som grus då snäckskalen löses upp snabbt av magsyran.
if you don't like me and still watch, you are a fan!

 

karsan

  • Inlägg: 1777
    • Södermanland
SV: grus eller snäckskal till höns
« Svar #2 skrivet: 02 nov-19 kl 22:02 »
Ja, och krossningen försiggår inte i krävan som sitter nära matstrupen, utan i muskelmagen som sitter i buken.  Jag har aldrig hört talas om att grus ger stopp i krävan. Hönsen verkar veta hur mycket de ska äta, både av grus och snäckskal.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

233 gäster, 6 användare (2 dolda)
Martina, MiaK, sam018, Ett svart får

* Forum

* Om tidningen Åter- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser