Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Jag gjorde Röda vinbärsylt.  (läst 370 gånger)

  • Gäst
Jag gjorde Röda vinbärsylt.
« skrivet: 27 jul-19 kl 13:38 »
Receptet såg jag på Receptfavoriter.se Denna gången hade jag i citronsaft från sån där plastflaska. Hade ingen citron hemma. Sen körde jag med den lilla snurran i grytan. Första gången jag provar den på Vinbär. Vinbär kan kännas sträva att tugga i sig.

När jag gör krusbärssylt kör jag med snurran med. Då slipper jag sitta och noppa dem fram och bak. Allt blir finfördelat.


Jag hade i Atamon. Jag har fullt i frysen full så jag har köpstopp nu. Burkarna får stå upp o ner i källaren. Sen tätade med typ plastfolie. Burkar sköljdes med Atamon och varmvatten. Fick stå ett tag innan.


Ska städa en del burkar till nästa syltomgång.. Jag har i varmvatten ock vanligt kaffepulver så blir de luktfria. Får stå så några timmar. Man kan vända dem någon gång.


Kväll: Jag smakade på sylten. Smakade bra. Det blev som en blandning av gele' ock sylt. Funkar nog både till mat och muslin. Jag gjorde en omgång till sen. Blev 8 burkar i dag.


« Senast ändrad: 27 jul-19 kl 22:26 av Fixasjälvkille »


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

799 gäster, 3 användare (2 dolda)
Ett svart får

* Forum

* Om tidningen Åter- Har dessa godingar i mitt fritidshus och har lagt band på själv att inte läsa de förens jag har läst ut en annan bok, mycket tråkigare bok, vilket gett mig en rejäl sporre att läsa ut den och börja med dessa tidningar! Har tjuvläst en och spoiler, den var jätteintressant!
/Rebecca B

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser