Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Västergötland Avelsägg gås blandras Vit italiensk gås/Skånegås 2019  (läst 990 gånger)

stanski

  • Inlägg: 10
    • -
Västergötland Avelsägg gås blandras Vit italiensk gås/Skånegås 2019
« skrivet: 04 jan-19 kl 19:20 »
GÅSÄGG TILL SALU 35 kr st

Vi driver en naturenlig småskalig gård på Kinnekulle och har avelsägg av gås till salu våren 2019. Gässen är en blandning av Skånegås och Vit italiensk gås. Våra gäss matas med 100% ekologiskt foder som vi köper från grannen och är frigående utomhus året runt. Under sommaren betar de gräs som huvudföda, de betar då tillsammans med våra får. De är snabbvuxna och vackra djur som kan hålla gräset nere på gräsmattan, bra vaktdjur mot rovdjur och har låg foderkostnad då de kan leva på gräs om du har tillräckligt med bete.

Det är ett lätt djur att prova på om man vill ha ett betesdjur som lätt stannar inom stängslad hage, då de fort får en känsla för vart deras hem är. Om gässen har en tillräckligt stor hage kan de gå ihop med höns/ankor, är det för litet blir det bråk. Passar bra att ha gäss betandes under fruktträdgård om träden är tillräckligt stora.

Gåsäggen kostar 35 kr st. Minimumorder 10 ägg.

 Vi skickar ”REK” spårbart med posten. Vi packar mycket väl och brukar aldrig ha ägg som går sönder. Fraktkostnad: Frakt och emballage brukar ligga på ca 180 kr vid beställning av 10 ägg.
(Ex, vid beställning av 11 ägg: 180 kr frakt + 385 kr för äggen = 565 kr inkl moms.)
Fraktfritt vid upphämtning hos oss.

KLÄCKNING
Du kan räkna att 60% av äggen kläcks till hälsosamma gäss om du kläcker dem på korrekt sätt. Alla ägg är från betäckta gäss men det är svårare att kläcka gåsägg än tex hönsägg. För tips vid kläckning, antal dagar, temperatur, luftfuktighet mm se: http://www.metzerfarms.com/IncubatingAndHatching.cfm
(Addera 3 dagar till figurerna då denna link gäller ankägg, allting annat är detsamma för gäss och ankägg)

Smsa eller ring för beställning: 0707632264.
Om du har frågor ang våra gäss ring hellre än smsa, men för professionella instruktioner ang kläckning, uppfödning och stängsel mm rekommenderar vi bästa boken om gåsuppfödning ”The book of geese” av Dave Holderread: http://www.fastonline.org/CD3WD_40/JF/414/05-234.pdf

Vi brukar ha stort intresse då gåsägg kan vara svårt att hitta, så beställ tidigt så du kommer högt på väntelistan. Gässen lägger ägg från mars till maj. Vi hör av oss när det är din tur på listan och skickar äggen i början av veckan så de kommer fram innan veckans slut.

Vid intresse att se bilder på våra djur: se vår facebooksida "Rivendällgården på Kinnekulle" eller hemsida www.rivendallgarden.com.

Med vänliga hälsningar Therese och Joseph Ernedal


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

278 gäster, 10 användare (2 dolda)
127, Ett svart får, Vafanskajagmeddentill, karsan, NettaniGbg, hsd, Palle500, kristoffer

* Forum

* Om tidningen Åter- Tidningarna blir utnötta och får fötter. Bara kompletterar gamla tidningar så alla finns :) Viktigt.
/Jandi

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser