Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Unghöna sover själv  (läst 694 gånger)

MinnaJosefin

  • Inlägg: 29
    • Skåne
Unghöna sover själv
« skrivet: 10 okt-18 kl 21:20 »
Hej! Helt ny på forumet och även helt ny höns och tuppägare sen i söndags  :)
Vi köpte 2 hönor och 1 tupp (blandras) i söndags och i måndags köpte vi ytterliggare 3 höns (renrasiga från ett annat ställe) som är 3 månader gamla.
Vi satte in dom 3 yngst på sittpinnarna med dom andra på kvällen när det var helt svart där inne och möblerade sen om. Vi lät kartongen som vi hämtade unghönsen i (kycklingar?) stå kvar med halm i om dom ville gå in där och ha det lite tryggt där dom 2 andra större hönorna inte skulle få plats att ta sig in. Dom har gått tillsammans idag allihopa och det går superbra, förutom att dom 3 unghönsen inte har gått ut i hönsgården, dom har tittat ut och närmat sig men låtit bli när dom sett dom andra där ute.

Men nu till min fråga, vi var och tittade till dom nu ikväll och då satt dom äldre hönorna i tuppen på pinnarna längst upp och sov som vanligt. Dom 3 unghönsen som alltid har varit tätt ihop trodde jag låg och sov i kartongen tillsammans, men det var bara 2 av dom som sov där och den 3:e låg långt därifrån rätt på golvet och spånet och sov... Jag tyckte så fruktansvärt synd om den och undrar om det är vanligt att dom blir utfrysta från "sina egna" som den alltid varit med? Hade kunnat tänka mig att dom äldre hönsen kanske stött bort den men inte dom andra.. Vi är som sagt väldigt nya på höns förutom det vi läst oss till, vilket är mycket nu tiden innan vi skaffade höns  :) ville höra med er vad ni tror?

[nomnom]

  • Inlägg: 28
    • Västergötland
SV: Unghöna sover själv
« Svar #1 skrivet: 11 okt-18 kl 14:55 »
Skyller på mörkret igen.

Det har hänt mig att det blir tumult på pinnarna, inte ovanligt om jag kommer och stör på kvällen och plockar ägg.
Då har det hänt att någon svagare som "sitter fel" åker ner. Är det för mörkt ligger hon kvar.
Hört att mörkerseendet inte är det bästa.

Inte omöjligt att din nya höna försökt stiga i pinnhierarkin för fort och fått sig en kyss av de äldre.

 

MinnaJosefin

  • Inlägg: 29
    • Skåne
SV: Unghöna sover själv
« Svar #2 skrivet: 11 okt-18 kl 15:56 »
Så kan det nog vara! När vi satte in dom 3 unga så satte vi dom på pinnarna när det var mörkt, vet dock inte om dom satt där hela natten men dom tystnade direkt och satt kvar iaf medans vi tittade u smyg på dom  :)

Dom verkar annars gå ihop fint allihopa, har inte sett att dom äldre bryr sig om dom nämnvärt, det enda jag märkt är att dom äldre inte går ut i hönsgården, känns som att dom vill hålla sig inomhus.. Men det kan ju finnas andra orsaker till det kanske!
Tack för ditt svar!!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Det här är tidningar som jag kommer hålla reda på och spara på samma ställe, de fungerar som en uppslagsbok!
/Lovisa

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser