Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar  (läst 814 gånger)

I ett hus i Bergby

  • Inlägg: 2
    • Gästrikland
Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
« skrivet: 11 jul-18 kl 15:37 »
Hallå!

nu har jag i flera dagar försökt hitta någonting om att det funkar att förkoka rödbetor och förpacka i vakuumpåse? Det finns ju på affären så det borde gå att fixa hemma också? Någon som provat?'

Sedan har jag även alldeles för mycket västeråsgurka, funkar det att salta dem och sedan förpacka i vakuumpåse som ovan? Tänker att det finns ju också att köpa hos lokala handlar´n. En kan faktiskt få för mycket av det goda och framför allt har jag redan fullt i hyllorna och snart slut på burkar och halva juli är inte ens passerat...

Skogsvilde

  • Inlägg: 12194
  • Raka puckar!
    • -
SV: Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
« Svar #1 skrivet: 08 aug-18 kl 22:57 »
Det borde funka alldeles utmärkt.
Gör ett test samtidigt som du gör surgurka tex.
Då bränner du inte alla om det inte blir bra.
Om du skall ut och gå i mörker längs våra vägar utan reflex så kan du fortfarande rädda liv!
Anmäl dig till donationsregistret redan i dag!

Taina

  • Inlägg: 19
    • Västergötland
SV: Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
« Svar #2 skrivet: 11 aug-18 kl 12:36 »
Hur menar du? Vakuumförpacka och sedan förvara i vilken temperatur?
Lägenhet och odlingslott, inglasad balkong, liten kyl och frys.

Karlsdotter

  • Inlägg: 1366
    • Ångermanland
SV: Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
« Svar #3 skrivet: 11 aug-18 kl 16:22 »
De som finns i affären förvaras ju i svaldisken

 

Matglada Tänkaren

  • Inlägg: 135
    • Dalarna
SV: Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
« Svar #4 skrivet: 10 dec-19 kl 00:34 »
Kolla den här länken! Rödbetor "sous vide" är bakade i vaccumpåse i vattenbad. Det blir supergott. Finns massor på internet.

https://www.alternativ.nu/index.php?topic=161942.0
"There is enough for everybodys need but not for everybodys greed."
M. Gandhi

kretslopp

  • Inlägg: 1384
  • 67 år arbetat med lantbruk skog, har mindre gård
    • Småland
SV: Förvara förkokta/saltade grönsaker i Vakuumpåsar
« Svar #5 skrivet: 10 dec-19 kl 10:31 »
Jag har syrat småmorötter i vakumpåse. Fungerar utmärkt och smakar gott. Morötterna förpackades i vakumpåsen tillsammans med en matsked salt uran jod. Påsen fick ligga framme i rumstemperatur, övertäckt får att ligga mörkt. När påsen blåst upp efter några dar så lade vi den i frysen. Ett par månader senare stjälpte vi upp den i en glasburk och började äta dom. Väldigt enkelt och gott blev det.
kretslopp


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter



- Alltid lika härligt när åter trillar ner i brevlådan.
/EmelieT

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser