Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Skåne Kurs – Permakultur  (läst 479 gånger)

Ecotopia Österlen

  • Inlägg: 5
    • Skåne
    • Ecotopia Österlen
Skåne Kurs – Permakultur
« skrivet: 02 mar-17 kl 09:38 »
Skogsträdgård – Design för hållbar matförsörjning

Datum: Lördag 8-9 april 2017

Vad är egentligen en skogsträdgård och hur går jag till väga för att designa en? Hur kan jag använda skogsträdgårdsdesignen i ett hållbart matförsörjningssystem, hemma och i samhället?

I den här kursen får du lära dig mer om vad en skogsträdgård är, de olika funktionerna i skogsträdgården och hur du går tillväga för att designa en skogsträdgård. Med utgångspunkt i en design till ecotopias skogsträdgård blandas teori med praktiska designövningar för att du ska få konkreta verktyg att skapa på egen hand efter kursen. Du lär dig hur du kan placera växter för att näringsbalansen i jorden ska bli bra, hur du designar för att gynna insekterna och hur du gör en grunddesign utifrån behoven på den specifika platsen. För att med enkla verktyg kunna skapa en vacker och spännande miljö får du också idéer kring hur du kan jobba med färg och form och hur du kan tänka kring växtval och placering för att trivas i trädgården.

Oavsätt om du vill använda kunskaperna i din villaträdgård, designa en skogsträdgård för självhushållning eller vill designa in ekosystemtjänster i din stora produktion bjuder denna kurs på värdefull kunskap.

Läs mer här...


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

113 gäster, 1 användare
Gårdskarl

* Forum

* Om tidningen Åter- Mycket intressanta uppslag! Blev väldigt sugen på att skaffa höns. Efter större delen av renoveringarna på huset är klara så ska jag bannemig också skaffa mig några höns!
/Dennis Bengtsson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser