Jag vet inte, men våra gutar stångades inte sedan heller trots att de blev kelade med rätt mycket och matade ur handen, mm.
Hade de båda litet som hundar, gick med i koppel ibland mellan hagar, osv. Ville ha dem handtama med flit som samlingsfår för att lugna mufflonen.
Han var enormt stor men gav sig aldrig på människor med flit.
Det är nog olika, men en grej jag hört att man inte skall göra är att sätta igång reflexen att stångas genom att utmana synfältet rakt framför pannbenet, tex. (typ veva utmanande med händer och nävar just där)
Men jag tycker det är ganska uppenbart ändå vad som fungerar och inte så det är egentligen inte märkligare än man gör det till tycker jag personligen.
Däremot har jag någon gång blivit anfallen av flasklamms baggar av ullfår från en granngård, men jag tror mer det berodde på att han kände lukten av betfor rester i min ficka och undrade varför han aldrig fick sitt lördagsgodis...

Flasklamm kan ibland inte se lika distinkt skillnad mellan människor och får som andra baggar, eftersom det ju är vad de känner till från uppväxten.
Är han snäll och kelig från början så är det stor chans att han är det sedan också.
Man brukar se temperamentet ganska tidigt och det ändras inte så mycket.
Ett tips om ett får anfaller är att man söker ögonkontakt och tornar upp sig över honom, då brukar de komma av sig...
Normalt kopplade baggar är inte intresserade av att stångas seriöst (alltså ta sats på riktigt och ställa sig på bakbenen som de gör mot andra baggar) mot andra arter som inte är närbesläktade (eller börjar stånga på dem först).
Däremot kan vissa ta lättare ansats och knuffas hårt med hornen.
(i allafall de jag har erfarenhet av, men kan säkert finnas undantag, dock tror jag som sagt inte att ni behöver oroa er då jag aldrig varit med om en allvarlig tvärvändning i temperament hos en enda bagge vi haft.)
Edit, anledningen till att tjurar kan bli det är enligt min erfarenhet helt enkelt den att om den kommer i fullt blås och vill leka och utmana för skoj så kastar sig det mesta med någon form av självbevarelsedrift undan och ingenting utmanar den som kan besegra den, då kan de tappa respekten för människor och tycka att människorna går att styra som den vill ha det, då kan man få problem med den, men en bekant till farsan lät den utmana traktorns frontlastare, sedan var det inga problem med den tjuren när han väl blivit besegrad...
Fårbaggar behöver man inte utmana på det sättet då de är mindre hormonstyrda än tjurar och inte lever i lika hierarkiska system som kossor, därför är den driften låg hos baggar. Fårbaggar slåss i princip enbart när en tacka brunstar om vem som skall vara fört på plats (sedan får han ändå uppvakta tackan litet bättre innan hon bestämmer sig... ).