Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Surdeg-tips?  (läst 8965 gånger)

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Surdeg-tips?
« Svar #20 skrivet: 15 dec-15 kl 14:16 »
Min erfarenhet är att mjölksyrabakterier inte överlever varken torkning eller frysning speciellt bra, och det är just därför som de allra flesta amatörer väljer att förvara den i kylen och regelbundet mata den.

http://dx.doi.org/10.1016/j.idairyj.2004.02.001

Anders S

  • Inlägg: 6171
    • -
    • Fröodling.se
SV: Surdeg-tips?
« Svar #21 skrivet: 15 dec-15 kl 14:31 »
Min erfarenhet är att mjölksyrabakterier inte överlever varken torkning eller frysning speciellt bra, och det är just därför som de allra flesta amatörer väljer att förvara den i kylen och regelbundet mata den.

Hur märker du att mjölksyrabakterierna inte har överlevt?

Vilka blir de praktiska konsekvenserna? Jäser det sämre eller inte alls eller blir det en annan karaktär på surdegen?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

1709 gäster, 1 användare
Själv är bäste dräng

* Forum

* Om tidningen Åter



- Tycker det verkar vara en mycket innehållsrik tidskrift. Användbara tips och råd för den nyfikne och för de som vill utveckla sitt bruk med hand och hjärta. Tack!!
/Märit Newberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser