Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Flera frågor om honungsberedning  (läst 766 gånger)

Maybee

  • Inlägg: 13
    • Västergötland
Flera frågor om honungsberedning
« skrivet: 13 sep-12 kl 10:13 »
Hej!

Håller på o kämpar med ljunghonung och småsvär över denna sega (men ack så goda) massa.
Mitt i allt detta blev jag sjuk o sängliggandes en vecka och fick ju avbryta med flera lådor kvar och påbörjad silning.  :(

Min fråga är om jag bara kan fortsätta att fylla på det kärl som står med silad honung? Vad händer om jag tillför nyslungad honung till detta som stått närmare 1,5 vecka? Sabbar jag nån process? Ska jag börja på ny kula med nya kärl och låta de första vara?

Hur länge cirka behöver ljunghonung stå innan man börjar röra? Och cirka hur länge behöver man röra? (har ingen ymp).

Hmm, det blev många frågor från en novis!

Som vanligt jättetacksam för svar!  :D


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

468 gäster, 1 användare
ärt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Denna tidning snubblade jag över redan 2002 typ, det bästa att lära sig de mästa. Varje person i detta avlånga land borde läsa denna. Butiker borde ta in dessa... älskar denna tidning. Köpte förut mycket böcker i butiken för många år sedan, men dom kom bort, syrakulturen , ost till husbehov och en del andra.
/ Anna-karin A

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser