Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Kashk  (läst 2103 gånger)

Hallstrom

  • Inlägg: 84
    • Blekinge
Kashk
« skrivet: 26 aug-12 kl 00:59 »
Jag tänkte göra kashk e bademjan, dvs persisk aubergingryta med mynta, och har hittat två olika recept på mejeriprodukten kashk som är en viktig ingrediens i maträtten.

Båda recepten börjar med att man låter yoghurt surna i rumstemperatur i ett dygn eller två och sedan mixa den med vatten och salt.

Därefter ska man enligt det ena receptet koka upp blandningen och låta den rinna av i en silduk.

Det andra receptet säger att man ska koka ner det hela i några timmar, som messmör, till en tjock konsistens.
 
Det låter som att det skulle bli ganska olika resultat, vilken metod ska jag välja?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

413 gäster, 1 användare
Hans Hultén

* Forum

* Om tidningen Åter



- Bääästa julklappen!
/Emma

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser