Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  persiljefunderingar.  (läst 1449 gånger)

hustran

  • Inlägg: 1804
persiljefunderingar.
« skrivet: 15 aug-12 kl 18:59 »
Jag skördar nu min enorma "persiljehäck".Fryser in i ganska lufttäta påsar och det brukar räcka hela vintern (använder massor i matlagningen) Nu undrar jag om persiljerötter som man kan köpa i affärer är helt enkelt rötterna från sådana som mina helt normala? Eftersom jag odlar i ganska höga cementrör så fryser de alltid och undrar därför om jag kan dra upp dessa och använda eller om det är en annan sort?

ieenilorac

  • Inlägg: 8442
  • www.sonnarpsnaturbruk.n.nu
    • Skåne
    • Sonnarps naturbruk
SV: persiljefunderingar.
« Svar #1 skrivet: 15 aug-12 kl 19:11 »
Persiljerot är från en annan sort, med grövre rot. Du kan använda rot från vanlig persilja som smaksättare i grytor, men den är träig och ska plockas bort innan man äter.
Har nyligen köpt en liten gård på landet. Stora renoveringsbehov, stora möjligheter. Grönsaker, örter, träd och buskar. Bin. Amerikanska gula gäss, peking-, cayuga, welsh harlekin o myskankor, höns av diverse raser o vaktlar.

 

hustran

  • Inlägg: 1804
SV: persiljefunderingar.
« Svar #2 skrivet: 15 aug-12 kl 20:30 »
Så bra,Tack.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Enormt intressant tidning. Vill köpa tidningar från 2012 men dom är slut, så hur får man tag på dom?
/Tina

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser