Om en burk typ SBR 0.5 kg kostar 59:60 på ICA med 12% moms.
Skattesats Marginalprocent
25 % 20 %
12 % 10,71 %
6 % 5,66 %
Du menade förstås skatt i procent

Skatten ska staten ha och marginalen ska butiken leva på

Jag fick 30 sek för 350g i en (ICKE ICA Butik) och den kostade 54:90 ut i en butik.
Påslaget på honung är betydligt större än 30% i alla butiker. ICA är grinigast och värst och kanske de minst kompetenta på närproducerat.
Man får gratulera , du fick mer än vissa tar ut till kund vid direkt försäljning.
Det klar att man upplever vissa ica som griniga , fast de kanske är mer slipad i inköps rutinerna.
Värt att tänka på är vad du vill uppnå med att sälja in ditt honung till butiken ?
Engångs eller säsongs försäljning.
Eller vill du kunna ha ett långvarig affärs förbindelse och leverera till butiken året om , utan uppehåll och även ligga på ett lager hemma för att klara av detta. Vid brist eller slut , kanske ska man överväga att köpa in honung från annat håll för att underhålla kunden och bevaka ditt plats i hyllan.
I vilken pris segmet vill du lägga dej ?
Mass producera till ett låg pris ?
Mindre serier med ett högre pris ?
Ska du pris pressa eller är ditt produkt en guld kant på vardagen eller något mitt emellan ?
Förädla produkten , smak , design , sälj in ett idé eller historia , om just ditt honung , när producerad , sort , både geografiskt eller blomster
Vad har du för mål ?
mvh edward
