Tjusigt Bo !! Hur stora odlingar har du egentligen ? Hur mycket skördar du på en säsong ?
javill : Jag har inget exakt recept men du kan prova dig fram lite och utgå från hur jag gjorde :
700g chili, 0,7liter äppelcidervinäger, tre msk salt, två msk honung.
Jag hackade chilin och kokade den med de andra ingredienserna under lock ca 1h. Körde allt i mixern och passerade sen genom en sil för att få bort alla kärnor och skalbitar. Kokade upp med ytterligare lite vinäger, skummade av noga och buteljerade sen. Vädra gärna lite när du kokar, iaf. jag uppfattade chili-vinägerångorna som väldigt starka.
Kanske borde man haft i lite vitlök. Om så, bli inte rädd när (om) vitlöken blir blågrön när den kommer i kontakt med vinägern ... ser läskigt ut men är en helt naturlig reaktion.
Såsen är ungefär som Tabasco i konsistens, lite tjockare kanske.
Du får laborera lite med proportionerna men tänk på att den bör vara ganska salt för att bli bra.
Det går att göra på samma sätt med alla olika sorters chili, har gjort en gul variant som också blev bra.