Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Äppelmust - Glögg  (läst 2216 gånger)

emilj

  • Inlägg: 1
    • Småland
Äppelmust - Glögg
« skrivet: 11 nov-10 kl 02:59 »
Pressade mina äpplen till must/juice härom dagen och frös in det mesta för att förlänga hållbarheten. Det som blev kvar blandade jag ihop till glögg; äppeljuice, kryddor, vitt vin och en skvätt whiskey.
Nu undrar jag om alkoholen på något sätt förlänger hållbarheten? Eller är det fortfarande bara ett par dagar som drycken håller sig?

Om inte, finns det något annat sätt som jag kan bevara glöggen på? Problemet är ju att jag inte har något konserveringsmedel i äppeljuicen.

Tacksam för svar.

 

tinna.m

  • Inlägg: 2451
    • Skåne
SV: Äppelmust - Glögg
« Svar #1 skrivet: 11 nov-10 kl 10:07 »
Om det nu är glögg som är målet, varför inte jäsa musten till starkvin, med eller utan kryddor i jäsningen, så har du din hållbara glögg. Jäsning är ett sätt att bevara musten. Berusande gott... ;)
Mest Blues & Jazz i huvet. Bakmes&Snoa. Åså Country


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

444 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har tidigare prenumererat. Var så nöjd att jag gav bort en prenumeration. Nu gör jag det igen. En jättebra present tycker jag!
/Margareta Mattsson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser