Själv har jag gjort finfin smorning på renklövar som jag bara kokte i vatten utan att bry mig om att ta bort skinn eller något annat. Det luktar inte speciellt gott när man koker det kan jag dock berätta. Man kan avhjälpa detta genom att ha i lite salt och sköjlmedel. Det kommer fortfarande lukta illa men lite mindre

Använder man fettet som det är utan att tillsätta tjära eller andra konserverande ämnen så kommer det förr eller senare härskna, även de skinnsaker man smort kommer lukta härsket efter en tid (det är därför jag ar en läderdoublett hängandes på vädring på altanen). Torrdestillering av nävertjära är dessutom inte speciellt svårt så använd det.
Vad gäller grävlingsfett så har jag prövat att framställa det med. Det gick inte speciellt bra eftersom jag inte orkade kladda med det. Efter att ha skurit loss fettet från skinnet och hackat det grovt började jag koka det. Det är ingen enkel sak att få fettet att skilja sig från den bindväv som det sitter i och här gav jag upp.
Det hade antagligen gott lättare om man kört det hela i en mixer och sedan fortsatt koka det. Lättaste sättet för att få fram rent fett är i alla fall att koka det med vanligt vatten sedan sila av grumset och upprepa. Detta eftersom de flesta proteinerna koagulerar och hamnar i vattenfasen. Men kom ihåg nävertjäran när ni är klara!