Lyssna INTE på vanliga norrlandsjägare när det gäller att ta tillvara kanin...

Kaninkroppen SKA sköljas av efter slakten (precis som när man slaktar kyckling). Då får du bort eventuellt hår som fastnat på köttet, och så blir allt rent och fräscht. Det är skillnad på vitt kött och vanligt viltkött (tex älg) på det viset.
Dom behöver inte hänga mer än ett dygn egentligen. Jag hänger olika länge beroende på vad jag har för möjligheter. Nu när det är rötmånad tänker jag ta ner dom redan dan efter, för att vara säker på att inget går snett. Och då hänger jag dom i kylen i köket.

Annars när jag har möjlighet får dom hänga två eller tre dygn, men inte längre.
Ska du hänga dom ute (eller nånstans där det finns minsta risk att flugor kommer åt köttet) så tycker jag att du ska köpa en viltsäck för fågel. Det är en säck av fin-finmaskigt nät som man hänger kring kroppen, och den stänger alla kryp ute, samtidigt som luften får cirkulera.
Annars kan du kanske hänga i kylen om du har plats?
/Sara