Hej, så mycket vet jag inte heller om det, men :
vi hade alltid Gotlandskanin, de första fick vi av en bonde. Där fick dom hö, hel havre och någon sorts kalvpellets (för att det hade dom hemma) - och grönfoder på sommaren.
I tråden "Kaniner för dummies" beskriver Kimma några raser, och där står det att Gotlandkaniner är billiga i drift och kan leva på fattig föda. Det stämmer, för att våra gotlandskaniner fick samma föda dom hade fått hos bonden och klarade sig bra på det, och det var tillräckligt mycket kött på ungarna när vi slaktade dom.
Jag skulle nog tro att ekonomien går bra ihop när man använder gotlandskanin. Men större raser har mer kött på sig, så även om dom äta mer, lönar det sig.
Jag har nu "uppgraderat" vår kaninavel med New Zealand-korsning Harry, och vi ska se vad det blir för ungar efter honom.
Och även om han är ganska stor är han lätt att hantera tycker jag -så länge jag kan bära honom, går det bra...
Jag har aldrig räknat ut om det lönar sig med kaninuppfödning, snarare vill jag ha eget kött för att jag vet vad djuret åt och hur det hade det under uppväxten.