När jag läser diskussionen så kan jag inte låta bli att dra paralleller till "Östgöta mjölk". Ja det är iof gällande komjölk och jag hörde ett reportage om det här om dagen i lokalradion så det borde finnas i deras arkiv.
I alla fall så är det några (8 st tror jag) gårdar som gått ihop och bildat östgötamjölk. Helt plötsligt fanns det ett närproducerat alternatilv till arla och mjölkbönderna fick äntligen betalt för sin mjölk. Det blev rusning till affarerna och en efter en av de stora kedjorna tog in mjölken för den efterfrågades! Så nu kan man köpa närproducerad mjölk och grädde på ICA Maxi och mjölken är märkt med vilken gård den kommer ifrån. Det finns naturligtvis nackdelar också. De har inget "riktigt nära" mejeri så det är ca 10 mil som mjölken får fraktas och tillbaka igen. Priset är högre men det verkar konsumenterna ta.
Själv köper jag numer alltid östgötamjölk för att stötta ett alternativ. Kanske något för fårproducenter att lära sig av? Ett studiebesök

I alla fall hade de en professionell marknadsförare (hördes på radion) och där tror jag nyckeln var... Det är i alla fall hoppingivande tycker jag att ett sådant företag lyckas ta plats på hyllorna bredvid arlamjölken i de stora affärerna. Bevis på att det faktiskt inte är helt kört!!!