I USA slaktar dom tidigt då dom inte vill ha smak på köttet. Köttet ska vara så neutralt som möjligt = djuren får inte bli könsmogna och fulla med hormoner innan slakt. Dom vill ha omoget kött till skillnad från oss i Sverige som vill att köttet ska få konsistens och smak först. Jag har ställt många frågor kring detta på ett forum för amerikansk köttkaninuppfödning och ovanstående är ett sammandrag av dom svar jag fick.
Så unga djur som 10 v behöver inte hängas, köttet är inte "vuxet" än. Men eg behöver inga kaniner hänga, det är bara det att smaken utvecklas och koktiden blir kortare

I Sverige ligger slakttiden runt 16 veckor eller mer. Det finns ingen övre gräns för eget hushållskött, det är bara att anpassa hängtid och tillagning efter trådigheten/segheten på köttet. En 8-årig kanin behöver mao kokas mycket längre än en 16-v!

Rek hängtid är 1-2 dygn i svalt utrymme. Kylskåp fungerar bra i brist på annat.
Jag brukar själv koka kanin tills köttet släpper från benen. Då vet jag att det är helt mjukt. Steker man kan det bli torrt men jag har hört rådet att koka köttet en stund först och sen steka/grilla. Kan säkert fungera. Lergryta är ett tips annars!
/Dandelia