Ett till: förutsätter att man antingen har starka armar eller en hushållsassistent (maskin eller man

) Lite 'konstigt' recept, men brödet blir Kanongott!
Receptet kommer från Rikard Hellqvist som är bagare i Nässjö.
Rikards dinkelfranska
5 dl kallt vatten
1/5 dels pkt jäst
750 g (ca 12 dl) dinkelmjöl
1 ägg
20 g salt (ca 1 rågad matsked)
Lös jästen i vatten o blanda allt utom saltet i en bunke.
Knåda hårt i 7 minuter.
Blanda i saltet.
Knåda hårt i 7 minuter till.
Häll smeten i 2 avlånga bakformar, formarna fylls till hälften.
Låt bröden jäsa tills de når upp över kanten av formen (ca 2 timmar)
Sätt ugnen på 250 grader en stund innan bröden jäst färdigt.
Sänk värmen till 225 grader o sätt in bröden.
Grädda 30-40 minuter tills brödet är färdigt. (Låter brödet ihåligt när du knackar på det är det färdigt. Eller pröva med sticka så det inte är degigt.)
Ta bröden ur formarna o lägg på galler så de håller sej knapriga o goda.