Den här länken har jag haft ett tag (vet inte var jag hittade den), men inte skummat igenom förrän nu. Här finns förutom recept tips på hur man kokar såpa, slaktar, konserverar mm. Bok 1: Den nya och fullständiga kok-boken, innehållande beskrifning, at med mindre kostnad tillreda hvarjehanda smakliga rätter äfven af potates, samt ... 1801
Bok 2: Fattig Mans Wisthus och Kök 1797
Bok 3: Hushålls-Cateches, huru man skall förehålla Unga Flickor Deras rätta Bestämmelse i werlden 1800
Innehåller även en del moralkakor. Har dock inte lusläst boken.
http://rarapdf.ub.umu.se/pdf_books/Ost13910.pdfHåll till godo! Kan vara något svår att läsa p g a skriften.
Intressant recept: semlor för 200 år sen, s 75 i bok 1:
Hetwägg
På runda hwetbullar som äro nattgamla, skäres et litet hål åfwanpå, at man lätt kan uttaga inkromet, som göres smått på et rifjern och stekes gulbrund med godt smör i en pankakspanna. När brödet swalnar, upblandas det med en god hand full skalade och rifna mandlar, med några bittra ibland, et par skedblad corinter som förut äro wäl rensade och kokta i watten, twå skedblad stödd såcker, et dito canel och twå wispade äggegulor fyllas sedan i hwar sin bulla med låcket nedtryckt. Desse ställes då antingen framme i en afswalad ugn, en kakelugn eller in tårtpanna med het askmörja, men icke länge, ty de få hwarken torka eller brännas. Om intet annat råd är, kan man äfwen wända dem flitigt på et halster som står på het askmörja. Imedlertid står en kanna mjölk på elden at koka med et skedblad stött mandel, litet rosenwatten, et stycke såcker, et citrons skal, litet salt och et par bitar canel när hon kokat hen half time, tages caneln och citron bort, hon afwispas med twå äggegulor och serveras för sig, brödet på et fat, som på tallriken öfwerd... ses med mjölken.