Din fråga är fel ställd, eftersom inte inmatningsbordet spelar roll här.
Det är skillnaden mellan hyvelstålens höjd och utmatningsbordet som är inställningen som du har fel på! (Inmatningsbordets höjd i förhållande till hyvelstålens höjd avgör enbart spåntjockleken, inget annat!)
Ställ in utmatningsbordet så här:
Lägg en absolut rakt list på utmatningsbordet, med ett hyvelstål emot i framkant. Rita ett streck på utmatningsbordet, och rita av det på listen. Rotera kuttern för hand bakåt emot inmatningsbordet. Då ska listen förflyttas bakåt 3-5 mm från strecket på bordet. Exakt rätt inställning nås då. Gör om längst till höger och längst till vänster på bordet, därefter samma sak igen med nästa stål i kuttern. I genomsnitt ska det vara 3-5 mm som listen förflyttas med hjälp av skärets rotation.
Detta är grundinställningen för att få exakt raka bitar - sedan laborerar man som yrkesman ibland med denna inställning för att tex få svagt konkava ämnen då man ska tillverka en limfog etc, då ändras antalet mm som listen förflyttas i provet.
Jag misstänker att det jag försökt beskriva i ord även finns på internet, tex på youtube, eftersom det är såhär man gör för att enklast ställa in hyveln exakt...