Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  hur gör man färskost på getmjölk?  (läst 3415 gånger)

Gyoni12

  • Inlägg: 1
hur gör man färskost på getmjölk?
« skrivet: 13 jun-14 kl 15:44 »
Har försökt göra färskost 2ggr nu och misslyckats...hittade ett recept här och gjort som de stått men de har inte blivit nån ost...
1 liter getmjölk, låta sjuda, ta av plattan, röra i 3dl fil, röra tills de kompilerar, låta svalan, hälla i duk för att rinna.av.
Problemet är att de inte koagulerar som de ska för när jag rört och det börjat klumpa sig så har jag slutat rör, som de stått, men sen när de stått o svalnat och ska hällas i duken så är de typ inget som fastnar i duken... Hjälp!!!

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: hur gör man färskost på getmjölk?
« Svar #1 skrivet: 13 jun-14 kl 19:18 »
Om du först syrar getmjölken med filmjölk (vid rumstemperatur) , och sedan värmer tills det koagulerar:

http://dalmatianmom.blogspot.fi/2013/04/hemmagjord-filmjolk.html
http://dalmatianmom.blogspot.se/2013/02/hemmagjord-farskost.html

 

macker

  • Inlägg: 146
    • Skåne
SV: hur gör man färskost på getmjölk?
« Svar #2 skrivet: 16 jun-14 kl 22:46 »
Fel ordning kanske, värm till 63 grader låt stå 30 minuter. Kyl till 20-22 grader...i med filmjölk och kanske en droppe löpe. Låt stå 20-22 timmar i rumstemperatur och sen kan du sila ostmassan


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

583 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Tidningarna blir utnötta och får fötter. Bara kompletterar gamla tidningar så alla finns :) Viktigt.
/Jandi

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser