Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Vin på frysta plommon - frågor  (läst 2857 gånger)

Fiddee

  • Inlägg: 3
Vin på frysta plommon - frågor
« skrivet: 23 aug-15 kl 18:15 »
Hej på er all alternativare!

Jag har ett plommonträd som ger fina plommon nu på sen-sommaren innan de andra höst-plommonen kommer. Och i år var där offantligt mycket. Första plocken fick jag 6kg plommon (och då är där mycket mer kvar).

Jag tänkte göra plommonvin på detta men mina damejeanner är alla upptagna med mjöd och är inte klara på ett tag. Så då har jag lite frågor på detta :).

1. Kan man frysa in plommon och göra vin på detta sen?

2. Blir vinet sämre med frysta plommon jämfört med färska? Tänker att det mest troligt blir vattnigare än med färska plommon.

3. Finns det något jag kan göra för att konservera plommonen ett tag tills jag fått hem fler damejeanner?

Det var alla frågor :) hoppas någon av era mer erfarna har lite tips och ideer att dela med er av :).

Tack på förhand!

Vitis

  • Inlägg: 4111
    • Skåne
SV: Vin på frysta plommon - frågor
« Svar #1 skrivet: 24 aug-15 kl 15:52 »
1. Ja.

2. Nej. Bättre saftutbyte eftersom fruktens celler fryser sönder.

3. Ja, stoppa dem i frysen.  ;)

Se bara till att det är tinat och rumstempererat när du startar jäsningen så att jästen kommer igång som den ska.

 

Fiddee

  • Inlägg: 3
SV: Vin på frysta plommon - frågor
« Svar #2 skrivet: 24 aug-15 kl 18:59 »
Kanon! Tack för svaret! Gällande saftutbytet, gäller det även vinbär måntro?

Oavsett så fick jag mycket att göra alle redan ;)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

535 gäster, 1 användare
Radar

* Forum

* Om tidningen Åter



- Fantastiskt inspirerande
/Catarina L

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser