Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Flera frågor om honungsberedning  (läst 771 gånger)

Maybee

  • Inlägg: 13
    • Västergötland
Flera frågor om honungsberedning
« skrivet: 13 sep-12 kl 10:13 »
Hej!

Håller på o kämpar med ljunghonung och småsvär över denna sega (men ack så goda) massa.
Mitt i allt detta blev jag sjuk o sängliggandes en vecka och fick ju avbryta med flera lådor kvar och påbörjad silning.  :(

Min fråga är om jag bara kan fortsätta att fylla på det kärl som står med silad honung? Vad händer om jag tillför nyslungad honung till detta som stått närmare 1,5 vecka? Sabbar jag nån process? Ska jag börja på ny kula med nya kärl och låta de första vara?

Hur länge cirka behöver ljunghonung stå innan man börjar röra? Och cirka hur länge behöver man röra? (har ingen ymp).

Hmm, det blev många frågor från en novis!

Som vanligt jättetacksam för svar!  :D


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

485 gäster, 4 användare (2 dolda)
torpjens, kretslopp

* Forum

* Om tidningen Åter



- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser