Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Sälja grönsaker, ny prisfuderingstråd  (läst 6262 gånger)

Pip

  • Inlägg: 806
  • Pip
    • Uppland
Sälja grönsaker, ny prisfuderingstråd
« skrivet: 10 aug-12 kl 22:00 »
Nu har jag äntligen fått till ett litet grönsaksstånd vid sidan om vägen här hemma. Nu funderar jag mest på hur det funkar med priserna jag satt, vissa grönsaker tycker jag är alldeles för billiga på ICA/Coop och jag har varken lust eller möjlighet att konkurrera med dem.

Jag vet att det finns några liknande trådar här, men inga helt aktuella, och de flesta mynnar ut i allmänna diskutioner och inte prislistor.

Jag bor nära sommarstugeområde och en timme från Stockholm ungefär, vilket gör att prisläget kan vara lite högre här än i glesbefolkat område.

Jag har hittills satt dessa priser:

Vitlök: 10kr/st går som smör i solsken
Skär/Bryt/vax/purpurbönor: 10kr/hg
Schalottenlök: 10kr/hg ungefär 100% dyrare än konsum men med allt jobb jag lagt ner och missväxt vill jag inte "slumpa bort" den
vanlig grön/gul rund/vit Squash: 10kr/st
Amandinepotatis: 20kr/kg
Slanggurka: 10kr/st
Västeråsgurka: 40kr/kg också 100% dyrare än i butik, men den tar en evighet att skörda, och några mängder blir det inte.

Så, vad har ni för tankar kring dessa priser, och vad tar ni själv?

TheoA

  • Inlägg: 259
    • Södermanland
SV: Sälja grönsaker, ny prisfuderingstråd
« Svar #1 skrivet: 10 aug-12 kl 22:03 »
Jag skulle själv betala för dina grönsaker glatt. Men vad man ska ta vet jag inte. :S
Bor i sörmland med min familj och 130 kor, både kött- och mjölkkor, 25 höns, 2 katter, 10 vaktlar, och 3 akvarium.

Lidhem

  • Inlägg: 164
  • Livet på landet, det enda som är bra
    • Östergötland
    • LidhemsGrönt
SV: Sälja grönsaker, ny prisfuderingstråd
« Svar #2 skrivet: 11 aug-12 kl 07:51 »
Hej, jag säljer oxå lite grönsaker av överskottet, men till en restaurang. Tycker det är jättesvårt med prissättning och den här tråden var en superbra idé:
Jag tar bland annat:
Squash 20kr/kg
Rädisor 25kr/kg
Sockerärtor 140kr/kg
Isbergssallad 12kr st

Om jag är dyr, billig eller normalt har jag ingen aning
Månskensbonde med make, tre barn, 2 kattungar, ett gäng Kindahöns, blandisar, myskisar, Gotlandskaniner, Gutefår, Linderödsgrisar och ett antal bin http://lidhemsgront.blog.se/

Bo

  • Inlägg: 4238
SV: Sälja grönsaker, ny prisfuderingstråd
« Svar #3 skrivet: 11 aug-12 kl 14:34 »
Ungefär samma priser som jag får här men nyupptagen potatis får jag 30 kronor kilot för trots att ICA hundra meter bort tar 5.
Rödbetorna går fort åt också fast ICA är mycket billigare.

Pip

  • Inlägg: 806
  • Pip
    • Uppland
SV: Sälja grönsaker, ny prisfuderingstråd
« Svar #4 skrivet: 11 aug-12 kl 15:00 »
Något jag funderar på är hur jag skall göra med de grönsaker jag skördat en dag, men som inte blir sålda. Jag har märkt att t. ex. gurkor och bönor tappar spänsten och blir sladdriga till nästa dag. Hur gör ni? Kan jag stoppa dem i en hink med vatten till nästa dag eller något annat trix? Jag har inte plats i kylen, och den är väl ändå för kall för grönsaker tänker jag.

Någon som säljer pumpor och jordärtskockor på hösten och vad tar ni för dem i så fall?

sɹǝpuɐ

  • Inlägg: 5876
  • Vad händer om du tänker tvärtom? Vänder på det?
    • -
SV: Sälja grönsaker, ny prisfuderingstråd
« Svar #5 skrivet: 11 aug-12 kl 15:21 »
Om du blir av med allt är du för billig.  8)

Återkommande kunder kan du skänka lite extra till, av sådant som riskerar att bli över.

Pip

  • Inlägg: 806
  • Pip
    • Uppland
SV: Sälja grönsaker, ny prisfuderingstråd
« Svar #6 skrivet: 11 aug-12 kl 15:32 »
Om du blir av med allt är du för billig.  8)

Återkommande kunder kan du skänka lite extra till, av sådant som riskerar att bli över.

Jag vet, men jag har självbetjäning så jag träffar inte alla kunder tyvärr. Och jag kan ju inte skriva en lapp att de bra kan ta något extra... :)

Lidhem

  • Inlägg: 164
  • Livet på landet, det enda som är bra
    • Östergötland
    • LidhemsGrönt
SV: Sälja grönsaker, ny prisfuderingstråd
« Svar #7 skrivet: 12 aug-12 kl 07:07 »
Jag tar 20kr kilot för pumpan också. men vad tar ni för rödbetor?,
Och är det någon som säljer mangold?
Jag förvara mina gurkor och sockerärtor i svalen då står de sej fräscha någon dag extra iallafall. Bönor vet jag ej alla plantor dog i våras.
Månskensbonde med make, tre barn, 2 kattungar, ett gäng Kindahöns, blandisar, myskisar, Gotlandskaniner, Gutefår, Linderödsgrisar och ett antal bin http://lidhemsgront.blog.se/

Bo

  • Inlägg: 4238
SV: Sälja grönsaker, ny prisfuderingstråd
« Svar #8 skrivet: 12 aug-12 kl 15:25 »
Rödbetor i knippor på 350-400 gram får jag 20 kr för och samma för lika mycket mangold. - Egentligen spenatbeta som jag plockar utan stjälkar.


tench

  • Inlägg: 764
    • -
    • Solrot
SV: Sälja grönsaker, ny prisfuderingstråd
« Svar #9 skrivet: 12 aug-12 kl 18:41 »
Det bästa är väl ifall du kan räkna ut produktionskostnaderna. Men är det mer hobbyförsäljning så kanske det blir för överarbetat.
Bor du nära storstan kan du nog ta ut högre priser än livsmedelskedjorna.
Några på landsbygden som jag besökt sätter sina priser strax under butikernas och klarar sig på det. De odlar på runt 3 hektar och har lite bärsjälvplock utöver det.
Gurkor blir dåliga i en vanlig kyl. I JBVs grönsakspärm anges hållbarheten upp till två veckor om de lagras i 10-13C och 50-55% relativ luftfuktighet.
En pragmatiskt lagd trädgårdsmästare, natur- och datatekniksromantiker med drömmar om framtida yrkesodling.
Skriver om natur, grönsaksodling m.m. på http://solrot.se
Må gott \o/

Magda

  • Inlägg: 700
  • Västerbottens kustland
    • Västerbotten
    • Fru Magdas
SV: Sälja grönsaker, ny prisfuderingstråd
« Svar #10 skrivet: 12 aug-12 kl 21:14 »
Det här var högaktuella frågor för mig som ska sälja på Bondens egen marknad i Umeå nästa lördag. Och ännu inte har klart med priserna... Jag har sålt lite redan. Broccolin har jag fått 60 kr/kg för, eller 15 kr st när jag säljer varje bukett för sig. Vilket i och för sig är samma pris som i butik. Romansallat har jag fått mellan 15 och 20 kr styck för, vitlöken har jag tagit 10 för stora (70 g) och 5 kr/st för mindre. Rädisor har jag tagit 10 kr/knippe med ca 6 rädisor i. Att få grönsaker över är ett problem där jag sålt hittills, kylförvaring och inplastning är väl det enda som funkar. Jag ska som sagt sälja på bondens i helgen och där säger alla jag pratat med att man säljer slut hur lätt som helst. Och det är inte särskilt dyrt, i Umeå 350 kr/gång. Ett problem för hobbyodlaren kan ju vara att man måste ha f-skatt för att få vara med.

Ni som tar 10 kr/styck för vitlöken, vad ger det för kilopris ungefär?
Fru Magda bor på en gård i Västerbottens kustland med make och tre barn. Lite djur och stora odlingar. Odlar för avsalu med start sommaren 2012. Bloggar på http://blog.frumagdas.se Följ mig gärna på facebook, http://www.facebook.com/frumagdas

Vurre

  • Inlägg: 1972
SV: Sälja grönsaker, ny prisfuderingstråd
« Svar #11 skrivet: 26 aug-12 kl 22:32 »
Något jag funderar på är hur jag skall göra med de grönsaker jag skördat en dag, men som inte blir sålda. Jag har märkt att t. ex. gurkor och bönor tappar spänsten och blir sladdriga till nästa dag. Hur gör ni? Kan jag stoppa dem i en hink med vatten till nästa dag eller något annat trix? Jag har inte plats i kylen, och den är väl ändå för kall för grönsaker tänker jag.

Någon som säljer pumpor och jordärtskockor på hösten och vad tar ni för dem i så fall?

Om bönorna blir sladdriga till dagen efter plockar du dem för tunna, låt dem tjocka på sig lite. Kyl dem efter plockning och under natten, men inte under 8 grader.

Gurkan är bra att plasta. Det finns speciella påsar att köpa med lufthål i, sen kör dem i en värmemaskin eller drar en varmluftspistol över dem lite snabbt. eller så lindar du in dem i gladpack.
snus? vad är priset på en pris?

 

Richard

  • Gäst
SV: Sälja grönsaker, ny prisfuderingstråd
« Svar #12 skrivet: 02 sep-12 kl 15:56 »
det är nästan omöjligt att prissätta grönsaker på ett forum eftersom där finns olika priser i olika delar av landet.
Min tips är börjar inte för dyrt,bättre såld än kasta.
Justera prisar efter försäljning.Välj sorter som håller längre,eller har mer möjligheter.
grönsaksjuice är väldigt populärt just nu.
Juice går att pastörisera så man kan sälja det senare.
rödbetsjuice,morotsjuice,broccolijuice tomatjuice,äppeljuice...osv




 


Dela detta:

* Inloggade just nu

564 gäster, 2 användare (1 dolda)
Karlsdotter

* Forum

* Om tidningen Åter



- Makalöst mysig och lärorik tidning för en som tycker om återbruk och självhushållning!
/ PW

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser