Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Kashk  (läst 2102 gånger)

Hallstrom

  • Inlägg: 84
    • Blekinge
Kashk
« skrivet: 26 aug-12 kl 00:59 »
Jag tänkte göra kashk e bademjan, dvs persisk aubergingryta med mynta, och har hittat två olika recept på mejeriprodukten kashk som är en viktig ingrediens i maträtten.

Båda recepten börjar med att man låter yoghurt surna i rumstemperatur i ett dygn eller två och sedan mixa den med vatten och salt.

Därefter ska man enligt det ena receptet koka upp blandningen och låta den rinna av i en silduk.

Det andra receptet säger att man ska koka ner det hela i några timmar, som messmör, till en tjock konsistens.
 
Det låter som att det skulle bli ganska olika resultat, vilken metod ska jag välja?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

597 gäster, 3 användare
simon.arvestrand, ärt, Smålandstokarna

* Forum

* Om tidningen Åter



- Mycket intressant och inspirerande läsning! Jag har lärt mig mycket användbart, bl.a inför eventuella framtida getter. Tidningen är dessutom väldigt fin att bläddra i. Otroligt prisvärd! En får mycket för sina 30 kronor.
/Sofie S

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser