Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Reportage i Expressen 28/3  (läst 2395 gånger)

Gösta

  • Inlägg: 1630
Reportage i Expressen 28/3
« skrivet: 28 mar-12 kl 14:54 »
Läs gärna dagens Expressen. Lilla Stampe som fredagsmiddag med vin.
Gösta

Fru Jansson

  • Gäst
SV: Reportage i Expressen 28/3
« Svar #1 skrivet: 28 mar-12 kl 15:11 »

Leontina

  • Inlägg: 77
    • Västmanland
SV: Reportage i Expressen 28/3
« Svar #2 skrivet: 28 mar-12 kl 23:49 »
Nämen, nu blev jag faktiskt lite glad :)

Det var ju en ganska vettig artikel! Det hade jag inte väntat mig från kvällspressen >:D

Gösta

  • Inlägg: 1630
SV: Reportage i Expressen 28/3
« Svar #3 skrivet: 29 mar-12 kl 10:17 »
I maj planerar Expressen en större matbilaga som kommer att handla om kaninen som maträtt. Tror faktiskt att kaninen kommer att accepteras betydligt mera som mat i framtiden.
Gösta

grimbart

  • Inlägg: 4821
  • fångstman/jägare söker uppdrag!!!
    • Västergötland
SV: Reportage i Expressen 28/3
« Svar #4 skrivet: 29 mar-12 kl 10:21 »
Kanske läge att skriva en kaninmatlagningsbok så man är först på marknaden med det o:)
Fjäderfän och kaniner

Storky1

  • Inlägg: 601
    • Ångermanland
    • Marias djur
SV: Reportage i Expressen 28/3
« Svar #5 skrivet: 29 mar-12 kl 15:28 »
Men den var ju fantastisk  ;D. Säger som Pilgrimsfalk att detta var högst oväntat att hitta en nykter, sund artikell med bra fakta..... i expressen  :o
Tjej med genbank för Hedemora- och Öländska dvärghöns, samt Gotlands- och Mellerudskaniner.

Existens?

  • Gäst
SV: Reportage i Expressen 28/3
« Svar #6 skrivet: 29 mar-12 kl 15:35 »
Kanske läge att skriva en kaninmatlagningsbok så man är först på marknaden med det o:)

Det är nog ingen dum ide, med tanke på att det även stod i artikeln att det inte var helt lättlagat.
Lyckas inte folk med det, så lär marknaden snart dö igen.

Gösta

  • Inlägg: 1630
SV: Reportage i Expressen 28/3
« Svar #7 skrivet: 29 mar-12 kl 16:51 »
Läste för ett tag sedan på en ring falukorv: "skäres i halv centimeters tjocka skivor och stekes 1 minut på varje sida"
Svårt att laga mat ;D
Lite allvar, många har för bråttom när de lagar kanin. Ska ta lite tid. En gryta tar minst 1,5 timma. I ugn är det bättre att ha låg temperatur (100-125 grader) och låta den stå i 3-4 timmar. Blir kanongott!
Gösta

Gille

  • Inlägg: 1973
    • -
SV: Reportage i Expressen 28/3
« Svar #8 skrivet: 30 mar-12 kl 07:05 »
I maj planerar Expressen en större matbilaga som kommer att handla om kaninen som maträtt. Tror faktiskt att kaninen kommer att accepteras betydligt mera som mat i framtiden.
Gösta
Det är jag säker på!
Kaninuppfödare och pelargontant.

 

Henriksson

  • Inlägg: 1349
  • Kärleksfull o singel.
    • Uppland
SV: Reportage i Expressen 28/3
« Svar #9 skrivet: 04 jun-12 kl 20:16 »
Läste för ett tag sedan på en ring falukorv: "skäres i halv centimeters tjocka skivor och stekes 1 minut på varje sida"
Svårt att laga mat ;D
Lite allvar, många har för bråttom när de lagar kanin. Ska ta lite tid. En gryta tar minst 1,5 timma. I ugn är det bättre att ha låg temperatur (100-125 grader) och låta den stå i 3-4 timmar. Blir kanongott!
Gösta


Vid vilken kött temperatur anses kanin färdig ?
Livsmål; Gård med svärdsjöfår, Gotlandskanin och en god kvinna. (Kramvänlig!)
För övrigt skulle en katt knappt acceptera att vara något annat än just sig själv.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

456 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har dessa godingar i mitt fritidshus och har lagt band på själv att inte läsa de förens jag har läst ut en annan bok, mycket tråkigare bok, vilket gett mig en rejäl sporre att läsa ut den och börja med dessa tidningar! Har tjuvläst en och spoiler, den var jätteintressant!
/Rebecca B

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser