Har en grupp om 5 Helsingefår som är smala som vinthundar trots fri tillgång på hö, kraftfoder (tacka + havre 2½ l/dag) och avmaskade. Hur får jag upp dem i vikt? Hur ser ett normalt Helsingefår ut, gissar att de aldrig kommer upp i samma storlek på bredden som ett köttfår... Men när ska man bli orolig? Fårklipparen som var här tyckte de var smala men ej katastrof, själv tycker jag de är förfärligt smala när höftben och ryggrad står upp

De är pigga och välmående. Ej klena och ynkliga och släpper jag ut dem hoppar de runt och gör glädjesprång samt har "fårrejs" i full galopp.
Även haft en veterinär som tittat på dem men han visste inte hur ett Helsingefår skulle vara

Jag har haft dem i lite drygt 1 år och de har alltid varit smala till magra även sommartid när de betar. Även då stödfodrade jag med kraftfoder.
Tackorna har lamm som föddes normalt och är pigga och i fint hull. De har gott om mjölk men eftersom de var smala innan så blir de ju ännu smalare nu när lammen suger näring ur dem.
Är korn bättre att ge än havre? Havren är hel, det kanske är smartare med krossad? Men framför allt vill jag veta hur ungefär ett klippt Helsingefår ser ut i kroppen? Mina har hundtäcken på sig för att de fryser....