Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Brynost  (läst 3835 gånger)

ingelaopeter

  • Inlägg: 282
    • Västergötland
    • Trolledalens Hantverk
Brynost
« skrivet: 08 dec-10 kl 09:14 »
Måste kan ha opastöriserad mjölk till brynost eller går det även med "köpemjölk"?

Edgar

  • Inlägg: 3246
    • -
    • Kennel Hustomten
SV: Brynost
« Svar #1 skrivet: 08 dec-10 kl 15:50 »
Äggost etc har vi gjort på köpemjölk, har för mig vi fått även brynost gjord på köpemjölk.

ingelaopeter

  • Inlägg: 282
    • Västergötland
    • Trolledalens Hantverk
SV: Brynost
« Svar #2 skrivet: 10 dec-10 kl 14:28 »
Nu är den färdig! Blev väldigt bra och mycket god.

/Ingela

Edgar

  • Inlägg: 3246
    • -
    • Kennel Hustomten
SV: Brynost
« Svar #3 skrivet: 10 dec-10 kl 16:20 »
köpemjölk?

ingelaopeter

  • Inlägg: 282
    • Västergötland
    • Trolledalens Hantverk
SV: Brynost
« Svar #4 skrivet: 11 dec-10 kl 09:47 »
Ja, köpemjölk och den blev jättefin. Perfekt skulle jag vilja säga  ;D

Hönshjärna

  • Inlägg: 136
    • Finland
SV: Brynost
« Svar #5 skrivet: 17 dec-10 kl 06:57 »
Googlade på brynost och fick veta att man gör det med mjölk, vetemjöl, ägg och löpe. Tillagar först i ugn och steker sedan? Lät jätteintressant, någon som har recept? Det jag hittade var på 25 l mjölk :o

ingelaopeter

  • Inlägg: 282
    • Västergötland
    • Trolledalens Hantverk
SV: Brynost
« Svar #6 skrivet: 17 dec-10 kl 13:12 »
http://www.alternativ.nu/index.php?topic=82844.msg699652#msg699652

Här hittade jag receptet. Blev perfekt brynost på bara 5 l mjölk.

/Ingela

Hönshjärna

  • Inlägg: 136
    • Finland
SV: Brynost
« Svar #7 skrivet: 19 dec-10 kl 13:54 »
Oj vad gott det var, blev en ny favorit i familjen :P
Gjorde den i en lasagne form, använde 5 l mjölk, skulle en avlång kakform ha varit bättre, typ 15x 30 cm?

 

ingelaopeter

  • Inlägg: 282
    • Västergötland
    • Trolledalens Hantverk
SV: Brynost
« Svar #8 skrivet: 20 dec-10 kl 08:06 »
Gjorde som du första gången men en avlång kakform blir mycket bättre med höga fina skivor, lättare att få tag på när man steker dem.
Men visst är det gott, vilken form det än blir!
/Ingela


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

482 gäster, 3 användare
LarryGeano, lothman.kristina@gmail.co, Berberis

* Forum

* Om tidningen Åter



- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser