Oj, Lars Pers Maria, det där låter inte bra. Jag antar, att Du redan varit som en hök på den spenen, och tömt och tömt? Jag brukar tänka, att varje gång jag lyckas tömma spenen helt, så får jag bort omkring 90 % av de mikrober som orsakar problemet. Sen delar de sig en gång var tjugonde minut, och blir då dubbelt så många. Så och så många gånger har de dubblat sitt antal, och nu sitter jag här igen och försöker få ut nio tiondelar. Vem vinner? Ja, det beror på hur ofta jag kan tömma spenen, och vad spenens ägare tycker. Gör det mycket ont? Då är det ju inte snällt mot henne. Är det OK att bli mjölkad så ofta? Då kan man ju fortsätta.
Men det är antagligen en resistent stam Din vän råkat ut för, och smittrisken kan Du själv bedöma! Det gäller ju även att skydda de andra! Är det en individ Du tänkt avla mycket på, eller en Du ändå tänkt att lägga i frysen snart? Ja, det är många frågor man ställer sig i ett sånt här fall...
Vad sa veterinären?