Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Marmeladkulor  (läst 6871 gånger)

Tesse

  • Inlägg: 207
    • Västergötland
    • www.ostergardensgetost.se
Marmeladkulor
« skrivet: 10 jan-10 kl 19:51 »
Har just funnit en ny liten passion här i livet, Fazers marmeladkulor  ;D
Är det någon som har gjort sådana själv som vill dela med sig av recept?
Kokar man bara marmeladen som vanligt med syltsocker och låter den koka länge länge så den blir hård när man låter den svalna? Eller ska man ha nåt gelatin eller motsvarande?
Och  finns det kanske nån som har tips på hur man får dom sådär runda och fina? Bara rulla eller ska man ha någon sorts form?

Tack för svar  :)
Getter överallt och ett eget litet mejeri :) www.ostergardensgetost.se

Mata

  • Inlägg: 1706
    • Södermanland
SV: Marmeladkulor
« Svar #1 skrivet: 10 jan-10 kl 22:00 »
Pektin gör att de stelnar, ja, formar behövs, men man ju skära dem i fyrkanter, smakar likadant. Annars kan finnas former på hobbyaffärer för karameller, det kanske funkar?

Recept finns massvis på nätet t e x:

http://www.kokaihop.se/recept/skuren-vinbarsmarmelad

http://www.icakuriren.se/Mat-Dryck/Recept/?RecipeId=8983

Tesse

  • Inlägg: 207
    • Västergötland
    • www.ostergardensgetost.se
SV: Marmeladkulor
« Svar #2 skrivet: 11 jan-10 kl 10:37 »
 Tackar tackar! Idag blir det test med vinbär  :D
Getter överallt och ett eget litet mejeri :) www.ostergardensgetost.se

Mata

  • Inlägg: 1706
    • Södermanland
SV: Marmeladkulor
« Svar #3 skrivet: 11 jan-10 kl 14:28 »
Vad roligt! Berätta sen gärna, antar att du hade frusna vinbär?

Tesse

  • Inlägg: 207
    • Västergötland
    • www.ostergardensgetost.se
SV: Marmeladkulor
« Svar #4 skrivet: 11 jan-10 kl 19:17 »
Jag gjorde på vinbärssaft jag, men det gick sådär. Tror jag kokade det för kort tid så sockret hann inte lösa sig, hade syltsocker istället för gelatin/pektin eller vad man skulle ha. Vi får se om det stelnar över natten, annars ska jag på´t imorrn igen med ett nytt försök, än sinar varken saft eller bär  ;D
Getter överallt och ett eget litet mejeri :) www.ostergardensgetost.se

rosengård

  • Inlägg: 33
    • Uppland
SV: Marmeladkulor
« Svar #5 skrivet: 20 feb-10 kl 00:12 »
När jag gick på lanthushållskola för länge sedan,så gjorde vi marmeladkulor med Agar,tror det är en produkt som utvinns ur alger,naturlig alltså.Annars använder en del gelatin tror jag.Som ju är animalisk.

Tesse

  • Inlägg: 207
    • Västergötland
    • www.ostergardensgetost.se
SV: Marmeladkulor
« Svar #6 skrivet: 20 feb-10 kl 08:59 »
Tyckte inte det blev så bra med gelatin, men det kan ju mkt väl berott på saften att det inte smakade bra också..ska testa med köpesaft istället  :)
Getter överallt och ett eget litet mejeri :) www.ostergardensgetost.se

 

tinna.m

  • Inlägg: 2451
    • Skåne
SV: Marmeladkulor
« Svar #7 skrivet: 20 feb-10 kl 09:12 »
Melatin tycker jag är lättare att dosera till bra konsistens(fast burk-marmelad)
Fazers kulor är hopsatta av två gjutna halv-klot. Tycker som Mata; skurna smakar gott.
Med syltsocker blir det sötare än jag vill ha det.
Mest Blues & Jazz i huvet. Bakmes&Snoa. Åså Country


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

396 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



Vilken underbar inspiration!
/Anneli Ullergård

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser