Griskött är gott! Min absoluta favorit är karré i bit (alltså inte skivad!!). Allra bäst blir den med färska örtkryddor. Rosmarin, timjan och salvia. krossa kryddorna lätt i en mortel, tillsammans med en skvätt olivolja. Gillar ni vitlök så sätt det i. Gnid sedan in köttet med blandningen, bäst resultat får du om du rispar köttet lite med en kniv innan du gnider in kryddblandningen (det blir större yta). Salta, peppra och sätt en stektermometer i köttbiten. Sen in i ugnen på 175 grader tills termometern visar ca 80 grader. Skyn som bildas kan man använda som den är, på ris, potatis eller liknande, eller göra god sås av!
Bogfläsk brukar bli bra att bara skära i tärningar och steka i smör med salt och peppar. Utmärkt att använda i fläskpankaka. Eller till vad som helst egentligen..
Färsen använder du som vilken färs som helst! Jag brukar ha den som grund i soppa. Alltså sätt färsen i en gryta, stek till den får färg. Krydda. Rikligt med paprikapulver och spiskummin är en höjdare tillsammans med ett stänk av curry, cayennpeppar och en aning vitlök. Tomatpuré är inte dumt att ha i. Grönsaker. Jag tar gärna vitkål, och paprika. Lök förståss, och sen lite vad man har hemma! I med vatten, och smaka av att kryddningen är bra. Pressa eventuellt i lite citron eller lime för att balansera kryddningen. Soppan avnjutes bäst med en klick creme fraiche i!