Jag vill protestera mot att kålpudding skulle vara tråkigt - jag älskar kålpudding!!! Supergott!!
Jag gör vegetarisk sådan, den kanske är trist med kött i?

Men min är i allafall jättegod.

Så här gör jag:
Stek massor av strimlad vitkål (ca en hel) i smör (godast) eller olivolja (nyttigast), stek på svag värme så att det inte bränns och med lock på grytan så att vitaminerna inte ångas bort, häll i god japansk soyasås
vill man ha svamp i kan den stekas tillsammans med kålen efter att kålen mjuknat lite,
annars kan man ta qorn- eller sojafärs
kokt ris blandas i när kålen har mjuknat
rör i 3 ägg samt salt och peppar efter tycke och smak, och sedan allt i ugnen på ca 225* i ca 20 - 30 min. tills kålpuddingen fått en fin brun yta och det doftar förföriskt i hela köket.
Avnjutes med lingonsylt och inlagda rödbetor. Är man väldigt hungrig kan man koka potatis och brun sås till.
Smaklig måltid!
