Snabbt, gott och enkelt.
Ingredienser (2-3 personer):Fusilli fullkornspasta
1 (stor) purjolök
1 burk kokta kidneybönor (240g exkl. vätska)
1 burk (400 g) skivade champinjoner (färska går förstås ännu bättre)
1 liten burk créme fraiche
4 (minimum...

) vitlöksklyftor
Salt (både vanligt och havssalt/flingsalt)
Svartpeppar
1-2 dl vatten
1 dl riven ost
Olivolja (massor)
Tillagning:Sätt på pastavattnet. Häll i lite olivolja men vänta med koksaltet tills vattnet kokar.
Börja fräs champinjonerna med olivolja i en stekpanna. Pressa i vitlöksklyftorna.
Hacka upp purjolöken och tillsätt denna efter ett par minuter. Kom ihåg att skölja av purjolöken ordentligt (lägg ett långt snitt och skölj emellan blasten) innan du hackar upp den. Använd så mycket av gröndelarna som möjligt då dessa är de mest närings- och vitaminrika. Häll på mer olivolja i stekpannan. Stek i några minuter.
Tillsätt pastan i det nu kokande vattnet...
Öppna burken med kidneybönor och skölj av dem i ett durkslag. Tillsätt sedan dessa i stekpannan. Låt dem dra till sig olivoljan i några minuter, svartpeppra ordentligt, salta (med havssalt) och tillsätt sedan vattnet (lite efter behag men créme fraichen måste kunna blandas ut ordentligt).
Se till att inte överkoka pastan. Häll i créme fraiche och blanda ut. Tillsätt den rivna osten och lite färsk basilika om du har. Voilá!
Övrigt: Observera att det nästan inte går att ha i för mycket olivolja i detta. Detta gäller i
viss mån även vitlök och champinjoner. Jag brukar ofta använda 1.5-2 burkar champinjoner och kombinerar då hela med skivade. Mycket viktigt är också att se till att ha tillräckligt mycket havssalt i. Ha gärna saltet tillgängligt vid bordet så att folk kan komplettera i efterhand. Tänk på att inte steka champinjonerna för hårt.