Jag har köpt en liten påse med kefirgryn som jag bara blandade med mjölk och ställde på köksbänken. Kefirgrynen ser ut att bli större och fler men det som inte är gryn blir varken syrligt eller krämigt. Nu i morse, efter drygt 2 dygn hade mjölken skurit sig (separerat i en gegga som nog är grynen och en "vasslafraktion"). Det luktar dessutom svagt av jäst. Vad har hänt? Vad kan jag ha gjort för fel? För så här ska det väl inte bli?
I den beskrivning jag fick med grynen stod att plast, glad eller trä var bäst material att använda. Av misstag rörde jag med en sked i rostfritt när jag blandade första gången (läste inte igenom beskrivningen så noga). Kan det vara orsaken?
Jag hällde dessutom på kylskåpskall mjölk i första vändan. Kan det påverka?
Behöver stöd och hjälp av erfarna kefirtillverkare (och av de som är nybörjare, som jag, men har lyckats)!